Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Gebouw Nyun Combé wordt gerenoveerd

Gebouw Nyun Combé wordt gerenoveerd

25/06/2019 05:02 - Cheflin Paulus

Een werknemer bezig het verrotte deel van een pilaar in het gebouw van Nyun Combe af te breken. Dit centrum voor binnenlandbewoners die voor een bepaalde periode in Paramaribo vertoeven wordt gerenoveerd.

Een werknemer bezig het verrotte deel van een pilaar in het gebouw van Nyun Combe af te breken. Dit centrum voor binnenlandbewoners die voor een bepaalde periode in Paramaribo vertoeven wordt gerenoveerd. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - Het gebouw van Stichting Nyun Combé aan de kleine Saramaccastraat zal de komende maanden een transformatie ondergaan. Maandag is het startsein gegeven voor de renovatie door minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkelingen. Als het project goed verloopt zal ook het gehele terrein een ander aangezicht hebben aan het eind van het jaar.

De renovatie zal in fasen geschieden. De eerste fase die maandag van start ging, kost ruim SRD 150.000, meldt Dikan. Het project wordt onder beheer van het ministerie door de bouwkundige afdeling uitgevoerd. "We hebben geen aannemer genomen waardoor deze kosten bespaard zijn gebleven. Alleen materiaalkosten hebben wij", vertelt de bewindsman.

De noodzaak om te beginnen met de verbouwing was er al jaren. Er is veel werk aan de winkel. De kamers van het gebouw moeten worden aangepakt. Ook het ontwateringssysteem dient in orde gemaakt te worden. Het totaal kostenplaatje is nog niet bekend. De organisatie is recentelijk ook een naamsverandering ondergaan in het kader van een reorganisatie. "We hadden heel veel werk. Vooral het papierwerk om de subsidie in orde te krijgen", benadrukte hij.

Directeur Verno Pryor van Nyun Combé zegt dat het terrein en het bouwsel omgevormd moeten worden tot een multicultureel centrum. "We willen meer ruimte creëren voor multiculturele activiteiten. In de toekomst moet het als een Sana Budaya eruit gaan zien." Nu wordt Nyun Combé alleen gebruikt voor rouwverwerkingsplechtigheden.

Pryor zegt dat hij zich verheugt op de aanvang van de verbouwing vanwege de onaangename situatie ter plekke. De ruimtes waar familie van de overledene worden geaccommodeerd zijn niet meer geschikt. "We zijn heel erg blij. Deze locatie staat bekend om de plek waar er dede oso  wordt gehouden. Het moest een ander gezicht krijgen. We hebben al een beetje geld van de overheid gekregen dus gaan wij van start."

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina