Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Ex-zorgcoördinator Huize Margriet gevonnist

Ex-zorgcoördinator Huize Margriet gevonnist

25/06/2019 09:27 - Van onze redactie

De ex-zorgcoördinator moet het ontvreemde geld terugbetalen aan Huize Margriet.

De ex-zorgcoördinator moet het ontvreemde geld terugbetalen aan Huize Margriet. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Thecla S., ex-zorgcoördinator van Huize Prinses Margriet, hoorde maandag zenuwachtig en met betraande ogen het vonnis van rechter Marie Mettendaf aan. Het werd twaalf maanden waarvan elf voorwaardelijk en een proeftijd van drie jaar, precies zoals officier van justitie BibianTjin Liep Sjie had geëist. De bedragen die Thecla S. als leidinggevende van Huize Margriet heeft ontvreemd, moet ze wel terugbetalen.

De vrouw was duidelijk opgelucht dat ze niet meer in de gevangenis hoeft, maar terugbetalen van het geld zal niet gemakkelijk zijn. "Ik heb echt spijt van wat ik heb gedaan. Ik werk hard om alles terug te betalen. Ik vraag u een diamanten kans", was haar smeekbede voordat het vonnis werd uitgesproken.

Uit het onderzoek blijkt dat Thecla S. niet de eerste keer in de fout is gegaan. Ze had eerder ontvangen huurgelden van bewoners ontvangen, maar niet afgedragen. De directrice was toen uitlandig. Deze uitglijder werd met de mantel der liefde bedekt. Maar de tweede verduistering vond het bestuur van Huize Margriet te veel en verzocht de directie aangifte te doen. Volgens het onderzoek heeft Thecla S. zich totaal ruim SRD 133.000 toegeëigend.

Advocaat John Kraag vroeg de rechter om rekening te houden met de omstandigheden waaronder zijn cliënt het misdrijf pleegde. Thecla S. verklaarde op een eerdere zitting in financiële problemen te zitten, waardoor ze het geld had 'geleend' zonder te vragen. Ze beweerde dat ze het geld wel zou terugbetalen. De advocaat heeft nu de ruimte om samen met de directie van het tehuis te onderhandelen hoe dat zal gebeuren.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina