Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Het was gewoon een kleine tornado'

'Het was gewoon een kleine tornado'

24/06/2019 06:13 - Beta Debidien

De door rukwinden getroffen woning van Ramweshwer Kisoensingh in Nickerie.

De door rukwinden getroffen woning van Ramweshwer Kisoensingh in Nickerie. Foto: Beta Debidien  

NICKERIE - "Het was gewoon een kleine tornado zoals we het hebben meegemaakt. We hebben dit nooit eerder gezien. De wind zoog als het ware bladeren van de bomen en het water uit de irrigatieleiding steeg ongeveer tien tot twaalf meter." Dit vertelt Ramweshwer Kisoensingh, slachtoffer van rukwinden in het westen van Nickerie, aan de Ware Tijd.

Het hele dak van zijn houten woning van acht bij negen meter en een deel van de constructie werden weggerukt en het plafond kwam naar beneden. Van een nabijgelegen huis werden zinkplaten weggerukt die in de irrigatieleiding terecht zijn gekomen. Er deden zich in geen van beide gevallen persoonlijke ongelukken voor.

Hoewel niet leuk, vond hij het gebeuren bijzonder. "Nu kan ik me indenken hoe een echte tornado zich kan gedragen en wat voor schade ze kan aanrichten. We voelden hoe de rukwinden op ons afkwamen. Ze namen ook heel wat lege zakken en een dekzeil mee in onze richting." De rukwinden gingen gepaard met zware regen en met een vreemd, onaangenaam geluid.

Kisoensingh schrok van wat gebeurde en zocht samen met zijn huisgenoten dekking. "Ik heb mijn vrouw en kinderen gezegd niet in paniek te raken, maar te bidden zodat het gevaar niet op ons zou afkomen. We hebben enorme schade geleden aan ons huis." Door het neerkomen van het plafond donderdag ontstond er enorm veel schade aan de inboedel, waaronder elektrische apparaten.

Het getroffen gezin heeft met behulp van familie en kennissen intussen weer een dak. Het districtscommissariaat stelde SRD 2.900 beschikbaar. "Elk bijdrage in welke vorm dan ook hebben wij verwelkomd." Kisoensingh schat de totale schade op ongeveer SRD 20.000. Er wordt nu gewerkt aan het herstel van het plafond.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina