Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • COMMENTAAR: Afschuiven

COMMENTAAR: Afschuiven

24/06/2019 12:00

COMMENTAAR: Afschuiven

 

VAAK SCHUIFT MEN iets van zich af als het verkeerd gaat, terwijl men bij goede prestaties dikwijls met alle eer wil strijken. De verklaring van volleybalbondscoach Roberto Joval was daarom op zich niet vreemd na de teleurstellende prestaties van de Surinaamse selectie tijdens de veertiende Copa Panamericana de Voleibal Masculino in Colima, Mexico.

De bondscoach zegt dat hij in de toekomst niet meer in een rijdende trein zal stappen. Hij zal pas weer op de bank zitten als hij met hele voorbereiding is belast. Op zich begrijpelijk, maar Joval moet niet doen alsof hij pas erbij is gehaald toen bleek dat de Cubaanse coach Sergio Valdes niet meer kon afreizen. Hij was zijn assistent en kreeg daarom logischerwijs het stokje in handen. Met zijn stellingname dat hij de selectie pas weer zal coachen als hij vanaf het begin wordt aangesteld als hoofdverantwoordelijke, dwingt Joval de Surinaamse Volleybalbond (Suvobo) om tussen hem en de Cubaan te kiezen. Dat komt niet echt loyaal over naar Valdes.

Het is onbegrijpelijk dat Joval stelt dat de selectie niet voorbereid was op harde services. Als niet daarop is getraind wil dat zeggen dat het voorbereidingsplan niet volledig was. Waarom heeft hij dan niet eerder aan de bel getrokken, want een coach dient te weten wat tijdens grote toernooien kan worden verwacht. Hij kent de zwakke plekken van zijn ploeg en had die dus met Valdes moeten bespreken. Het is maar te hopen dat er een grondige evaluatie komt en dat er iets daarmee wordt gedaan.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina