Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Klimaatverandering uitdaging jongeren’

‘Klimaatverandering uitdaging jongeren’

23/06/2019 17:43

Minister Lalinie Gopal van Sport- en Jeugdzaken en de UN SDG Jeugdambassadeurs, Sivern Hammen bij de World Conference of Ministers Responsible for Youth 2019 and Youth Forum.

Minister Lalinie Gopal van Sport- en Jeugdzaken en de UN SDG Jeugdambassadeurs, Sivern Hammen bij de World Conference of Ministers Responsible for Youth 2019 and Youth Forum. Foto: NII  

PARAMARIBO - Klimaatverandering, digitale revolutie en ongelijkheid zijn volgens minister Lalinie Gopal van Sport- en Jeugdzaken en de UN SDG-jeugdambassadeur Sivern Hammen, de uitdagingen waarmee jongeren tegenwoordig te kampen hebben. Hierop hebben zij hun toespraak tijdens de tweede World Conference of Ministers Responsible for Youth 2019 and Youth Forum toegespitst. Aan deze conferentie, die in de periode 21 tot en met 23 juni 2019 wordt gehouden in Portugal, nemen meer dan honderd landen deel, meldt het NII.

Gelet op de vele uitdagingen is het noodzakelijk dat op deze wereldconferentie de herziening van de 'Lisboa +21 Declaration on Youth Policies and Programmes' wordt aangenomen. Uiteraard kunnen jongeren niet buiten de uitvoering gelaten worden bij de realisatie van de UN SDG. Desondanks werd door minister Gopal benadrukt dat jongeren steeds meer betrokken moeten worden en vooral vrouwen de gelegenheid tot spreken hebben.

Ook gaf de bewindsvrouw tijdens haar toespraak aan dat het van belang is dat er wordt gewerkt aan dataverzameling, zodat de aanpak van het jeugdbeleid makkelijker wordt. Jeugdambassadeur Sivern Hammen legde de focus op het creëren van meer bewustwordingscampagnes met betrekking tot duurzame ontwikkelingen. Op deze manier kan de bewustwording volgens hem ook steeds overgedragen worden aan de volgende generaties.

In 1998 had Portugal in samenwerking met de United Nations-partners de eerste wereldconferentie georganiseerd, waaruit de Lisboa Declaration on Youth Policies and Programmes is voortgevloeid. Nu na 21 jaar hebben landen de behoefte aangegeven voor het verhogen van de inspanningen en het effectief betrekken van jongeren bij de uitvoering van de 2030 Agenda. De resultaten van deze conferentie zullen leiden tot een herziene 'Lisboa +21 Declaration on Youth Policies and Programmes'.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina