Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Eerbetoon aan theatermaker Tuinfort

Benefietgala met eerbetoon aan theatermaker Ricardo Tuinfort

23/06/2019 13:01 - Steven Seedo

Producer, schrijver en theatermaker Ricardo Tuinfort.

Producer, schrijver en theatermaker Ricardo Tuinfort. Foto: Nos.nl  

PARAMARIBO - De Surinaams-Nederlandse producer, schrijver en theatermaker Ricardo Tuinfort krijgt een eerbetoon. Artiesten en vrienden waarmee hij nauw heeft samengewerkt organiseren op 7 juli een benefietgala tevens eerbetoon onder de naam ‘Neem mij zoals ik ben’ (Tek’ mi lek’ fa mi de) in Nederland.

Het evenement wordt gehouden in theater Zuidplein in Rotterdam. G -Roots, Bellita Carol, Claire Cornet, Ed Rust, Denise Jannah, Maureen Fernandes, Mi Dada Krioro, Kriyoro Kulturu theatergroep, Lucille Young-Afat, Stichting Kriyoro Sranan en de muziekformatie Prisiri zijn enkele van de artiesten, muziek-en toneelgroepen die zullen optreden.  

Een grote wens van Ricardo is om een cultureel huis in Suriname op te zetten onder de naam 'Kon Teki Leri' waar hij zijn kennis kan overdragen. Getalenteerde kansarme jongeren kunnen daar terecht om zich te ontplooien. Met het benefietgala van 7 juli willen de vrienden en artiesten ook een steentje bijdragen aan de totstandkoming van het culturele huis.

Ricardo is al jaren bezig met het produceren van succesvolle muziektheatershows. Zo organiseerde hij tributeconcerten als 'John Oldenstam sings Marvin Gaye', 'Dock of the Baye' 'Tribute to Otis Redding' en 'Tribute tot Mahalia Jackson'. Met zijn stichting TRC Promotion produceerde hij ook de voorstelling  'A Poku Tori' over Lieve Hugo.  In april werd de theatermaker gedecoreerd tot 'Ridder in de Orde van Oranje-Nassau'.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina