Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Afstemming bedrijfsleven en lbo kan beter

Afstemming bedrijfsleven en lbo kan beter

23/06/2019 11:39 - Naomi Hoever

Leerlingen van het lbo tijdens een simulatieles. Het bedrijfsleven is van mening dat het lbo onvoldoende aansluit op de eisen van de arbeidsmarkt.

Leerlingen van het lbo tijdens een simulatieles. Het bedrijfsleven is van mening dat het lbo onvoldoende aansluit op de eisen van de arbeidsmarkt. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Vakleerkrachten van het beroepsonderwijs vinden dat het bedrijfsleven niet happig genoeg reageert op schoolverlaters met een beroepsgerichte lbo-opleiding. Vaak wordt in vacatures gevraagd naar schoolverlaters met een mulodiploma, terwijl die niet beroepsgericht zijn opgeleid. Dit stoort de vakleerkrachten.

Ashok Rambalie, onderdirecteur Beroepsonderwijs, zegt dat er wel degelijk afstemming plaatsvindt met het bedrijfsleven. Hij legt uit dat elke studierichting op het lbo een coördinator heeft die afstemt met de sector. Met de opzet van de Suriname National Training Authority zal er betere afstemming zijn met de verschillende sectoren binnen het bedrijfsleven. Nu wordt er aan dataverzameling gedaan.

Sham Binda, voorzitter van de Associatie van Kleine en Middelgrote Ondernemingen (Akmos), zegt dat er geen afstemming is geweest vanuit het ministerie van Onderwijs met het bedrijfsleven. "Wij leiden verkeerd op. Het is niet in afstemming met de vraag van de markt." Binda benadrukt dat er weinig administratieve beroepen zijn, terwijl de vraag naar technische en creatieve krachten toeneemt.

Brian Renten, voorzitter van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB), zegt dat het curriculum van elk schoolniveau afgestemd zou moeten zijn op de behoefte van de private sector. Ook zou er veel meer overleg moeten zijn met het bedrijfsleven. Wat hij wel weet is dat hogere opleidingen een beroepencommissie hebben. Die gaat na wat de behoefte is en welke competenties ontbreken en hoe de studierichting zich ontwikkeld.

Renten benadrukt stellig: "Werkgevers stellen steeds hogere eisen aan werknemers, omdat de markt hogere eisen stelt aan de sector. Er zijn de afgelopen jaren te weinig kleine ondernemingen bijgekomen die behoefte hebben aan 'laag opgeleide' gespecialiseerde mensen." Hij stelt verder dat de samenleving zich niet moet verkijken op aanvragen bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken.

Ook moet naar zijn weten worden nagegaan of de vernieuwingen het beoogde effect hebben bereikt. Renten weet dat er banen moeten bijkomen. "Gedrag en attitude zijn belangrijke competities, maar ook hard werken en leergierig zijn. De werker van de 21ste eeuw is pas succesvol als die voldoet aan de gedragscompetenties. De focus wordt meer gelegd op de mijnbouwsector, waardoor het micro-ondernemerschap niet wordt gestimuleerd.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina