Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Sozavo-personeel maakt kennis met verslaving

Sozavo wil dienstverlening aan verslaafden verbeteren

22/06/2019 10:14 - Merredith Bruce

Sozavo-medewerkers tijdens de workshop die is verzorgd door Stichting De Stem.

Sozavo-medewerkers tijdens de workshop die is verzorgd door Stichting De Stem. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Medewerkers van wijkkantoren van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) hebben vrijdag tijdens een workshop kennis opgedaan over verslaving en verslavingszorg. Zij komen namelijk regelmatig in contact met drugsverslaafden, die bij de wijkkantoren aankloppen voor de aanvraag van financiële bijstand. De workshop is verzorgd door Stichting De Stem.

De meesten hebben een agressieve houding naar ons toe, maar je mag de persoon niet discrimineren omdat hij drugsverslaafd is", vertelt Rosita Feliksdal, hoofd van de afdeling Paramaribo 1. "De persoon moet vriendelijk worden behandeld en zich op zijn gemak voelen als die bij ons komt voor hulp." Tijdens de workshop kregen medewerkers informatie over hoe zij drugsverslaafde cliënten deskundiger van dienst kunnen zijn.

Het gaat om ambtenaren van de wijkafdelingen Paramaribo 1 en 2. De bedoeling is dat ook andere wijkafdelingen van Sozavo aan de beurt komen. De Stem is gespecialiseerd in verslavingszorg, opvang en resocialisatie van drugsverslaafden. Directeur Carlo Lansdorf vertelt dat er een bestaande werkrelatie is met de Sozavo-wijkkantoren. "We zijn aangewezen op de wijkkantoren om dokterskaarten en financiële bijstand voor onze cliënten aan te vragen."

Naar aanleiding van een gesprek met het diensthoofd bleek dat er behoefte is aan meer deskundigheid op dit vlak . "Wij hebben meteen ingestemd", zegt Lansdorf. Hij vindt het vooral prijzenswaardig dat de afdelingshoofden zelf het initiatief hebben genomen voor de workshop. "Omdat we vaak vanuit een top-down-situatie denken: dat de directie of de minister iets moet organiseren. Maar dit is echt op diensthoofdenniveau." Er waren ongeveer honderd aanwezigen op de workshop in het bondsgebouw van de CLO. "

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen