Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Terreurbroers' brengen veiligheid in gevaar'

Juspol: 'Terreurbroers' brengen nationale veiligheid in gevaar

22/06/2019 13:17

Juspol: 'Terreurbroers' brengen nationale veiligheid in gevaar

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Het ministerie van Justitie en Politie heeft de twee broers Raoul Abdoellakhan en Nasser Idoe tot ongewenste personen verklaard omdat hun aanwezigheid de nationale veiligheid in gevaar brengt. Dit besluit is genomen omdat de broers de Vreemdelingenwet hebben overtreden en hun verbintenis met enige terreurorganisatie gezien wordt als een potentieel gevaar voor de nationale veiligheid. Dit schrijft het NII zaterdag in een persbericht.

Na het vonnis van de kantonrechter op 14 juni in de strafzaken tegen deze broers, heeft het ministerie besloten de vestigingsvergunning op naam van Idoe in te trekken. Abdoellakhan bleek vanaf 2008 illegaal in Suriname te vertoeven. Het ministerie wijst in het persbericht erop dat vreemdelingen die in aanmerking zijn gekomen voor een verblijf-of vestigingsvergunning, zich aan de voorwaarden, zoals gesteld in de vergunning dienen te houden.

Het is volgens Juspol ook gebleken dat vreemdelingen zich de laatste jaren vaker schuldig maken aan criminele activiteiten en niet zelden als onderdeel van internationale criminele organisaties. De overheid zal voor wat dit fenomeen betreft alsook de strijd tegen elke vorm van georganiseerde misdaad, een zero tolerance-beleid blijven voeren. De recente uitzettingen van vreemdelingen met een crimineel verleden en of buitenlanders die zich bezighouden met criminele activiteiten moet dan ook tegen deze achtergrond gezien worden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina