Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Cuba wint Copa Panamericana

Cuba nieuwe Copa Panamericana-volleybalkampioen

22/06/2019 15:02 - John Zaalman

Het succesvolle kampioensteam van Cuba in Colima, Mexico.

Het succesvolle kampioensteam van Cuba in Colima, Mexico. Foto: John Zaalman  

COLIMA - Cuba is de nieuwe kampioen in de Copa Panamericana de Voleibol Masculino. In een zinderende finale moest tweevoudig titelverdediger Argentinië, die zijn vijfde opeenvolgende finale speelde, vrijdagavond eraan geloven: 19-25, 25-21, 25-20, 21-25, 15-9.

Voor de Cubanen de derde titel in evenveel finales van het toernooi, dat dit jaar voor de veertiende keer werd gehouden. In 2014 werd ten koste van de Verenigde Staten de hoofdprijs gewonnen en twee jaar daarna werd Argentinië in vijf sets verslagen. De kersverse winnaar haalde het kampioenschap binnen door hosselspel, power aanvallen en een alerte verdediging.

In het tjokvolle Multifunctional Auditorium, dat op zijn grondvesten schudde, waren ook spelers en staf van de nationale mannenvolleybalselectie van Suriname. "Het was een waardige finale. Beide teams hebben gebruik gemaakt van hun wisselspelers om het spel naar een hoger niveau te brengen. Cuba heeft verdiend gewonnen", oordeelde bondscoach Roberto Joval. Gastheer Mexico werd voor eigen publiek derde door Chili met 25-17, 25-20, 26-24 te kloppen.

De Cubaan Miguel Angel Lopez werd in Colima, Mexico uitverkoren tot meest waardevolle speler. Eduardo Romay van Peru werd beste opposite, beste server en beste scorer. Zijn landgenoten Alvaro Hidalgo en Daniel Urrea beste spiker en beste blocker, de Mexicanen Pedro Rangel en Jorge Barajas beste setter en beste receiver, de Puertoricaan Arnel Cabrera beste libero, de Amerikaan Kyle Dagostino beste Digger.

Eindrangschikking: 1. Cuba; 2. Argentinië; 3. Mexico; 4. Chili; 5. Verenigde Staten; 6. Puerto Rico; 7. Canada; 8. Peru; 9. Dominicaanse Republiek; 10. Guatemala; 11 Trinidad en Tobago; 12. Suriname.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina