Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Bigi Boi' gunt Amerikaan Crowder negen seconden

'Bigi Boi' gunt Amerikaan Crowder negen seconden

22/06/2019 20:13 - Guillano Bruce

Jairzinho Rozenstruik brengt Allen Crowder nog enkele klappen toe voordat de arbiter ingrijpt. 'Bigi Boi' sloeg de Amerikaan binnen negen seconden knock-out.

Jairzinho Rozenstruik brengt Allen Crowder nog enkele klappen toe voordat de arbiter ingrijpt. 'Bigi Boi' sloeg de Amerikaan binnen negen seconden knock-out. Foto: UFC  

PARAMARIBO - "Mi no kisi kans fu syi a feti" en "mi no syi a knock-out niet eens". Zo luiden enkele reacties op social media na het gevecht van Jairzinho Rozenstruik tegen Allen Crowder.

'Bigi Boi' vocht zaterdagavond in de Verenigde Staten zijn tweede partij bij de Ultimate Fighting Championship tijdens UFC Fight Night in Greenville, South Carolina. In Suriname hadden fans nauwelijks de televisie aanstaan of het gevecht was voorbij: Rozenstruik sloeg Crowder binnen negen seconden knock-out, naar verluidt de op één na snelste knock-out in de zwaargewichtdivisie van de UFC.

De enige keer dat Crowder Rozenstruik raakte was toen de twee vechters elkaar begroetten met de gebruikelijke 'fist-bump'. 'Bigi Boi' liet er daarna geen gras over groeien om zijn tweede UFC-overwinning in de wacht te slepen. Gelijk nadat de referee het startsein gaf ging 'Pretty Boy', de bijnaam van Crowder, in de aanval. Maar de Amerikaan liet zijn dekking openstaan wat genadeloos werd afgestraft door Rozenstruik.

Eerst stuurde de Surinamer Crowder met een korte linkse hoek naar het canvas in de Bon Secours Wellness Arena waarna Rozenstruik de Amerikaan met een barrage van slagen bestookte. De referee greep in om erger te voorkomen voor de bewusteloze Crowder, dit alles voltrok zich in nog geen tien seconden.

Tot de kleine groep Surinamers die Rozenstruik in Greenville waren gaan toejuichen behoorden onder andere Tyrone Spong met wie hij de afgelopen weken samen trainde en de zwemmer Renzo Tjon A Joe die in  de VS sport. Rozenstruik blijft door de razendsnelle knock-out niet alleen ongeslagen in de UFC, maar heeft tot dusver al zijn acht MMA-partijen gewonnen.

De partij tegen Crowder was zijn tweede bij de UFC nadat hij in december vorig jaar een contract tekende bij de grootste Mixed Martial Arts-organisatie ter wereld. In februari kreeg Rozenstruik bij zijn UFC-debuut de Braziliaan Junior Albini klein. Na 54 seconden in de tweede ronde beëindigde referee João Claudio Soares het gevecht, dat onderdeel was van UFC Fight Night 144.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina