Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Aanpak drugscriminaliteit krijgt hoge prioriteit'

'Bestrijding drugscriminaliteit krijgt nationaal hoge prioriteit'

22/06/2019 08:56 - Wilfred Leeuwin

Vicepresident Ashwin Adhin zegt dat er aan de politieke wil van Suriname om het drugsprobleem op te lossen, niet valt te twijfelen.

Vicepresident Ashwin Adhin zegt dat er aan de politieke wil van Suriname om het drugsprobleem op te lossen, niet valt te twijfelen. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Het bestrijden van drugsgebruik, verslaving, de handel in drugs en de grensoverschrijdende criminaliteit die ermee gepaard gaat, krijgt nationaal hoge prioriteit. Dit zei vicepresident Ashwin Adhin vrijdag bij de afsluiting van de tweedaagse drugsconferentie van de Gemeenschap van Latijns Amerikaanse en Caribische Staten (Celac) en de Europese Unie (EU).

Adhin en minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken zeggen dat aan de politieke wil van Suriname om het drugsprobleem op te lossen, niet valt te twijfelen. De positie van het land in de Celac, de organisatie van deze tweedaagse conferentie en de aanwezigheid van zoveel buitenlandse partners in Suriname, is een bewijs van de politieke inspanning. Ook het formuleren van een Nationaal Drugs Masterplan voor de periode 2019 tot en met 2024, bevestigt deze politieke wil.

Suriname heeft bewezen het volledig eens te zijn om binnen een Celac-mechanisme zaken aan te pakken. Echter, Adhin vindr dat in de discussie een aangepaste benadering moet komen dan drugs alleen te zien als verderfelijk spul. Enerzijds wordt gewerkt aan het bestrijden van illegale drugs en de daarmee geassocieerde criminaliteit. Maar volgens Adhin is er ook een economische toegevoegde waarde in het produceren en exporteren van soorten drugs bestemd voor medicinale doeleinden. Voor kleine economieën als Suriname ligt daar een behoorlijke economische waarde.

Op de conferentie zijn ervaringen en informatie uitgewisseld. Er is gesproken over de reële gevaren die gepaard gaan met het gebruik en de export van illegale drugs. Aan het einde is een slotdocument opgesteld waarin de landen bevestigen in eenheid verder te zullen optrekken. Ook zullen alle barrières waar nodig worden doorbroken om het wereldwijde drugsprobleem aan te pakken. Het slotdocument zal de komende dagen in zijn geheel worden geopenbaard aan de wereldgemeenschap. "

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina