Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • BREAKING: Raoul A. weer aangehouden

BREAKING: Terreurverdachte Raoul A. weer aangehouden

21/06/2019 22:17 - Van onze redactie

De broers Raoul A. en Naser I. die  verdacht werden van deelneming aan een terreurorganisatie. Raoul A. is vrijdagavond weer aangehouden.

De broers Raoul A. en Naser I. die verdacht werden van deelneming aan een terreurorganisatie. Raoul A. is vrijdagavond weer aangehouden. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De vrijgekomen terreurverdachte Raoul A., die samen met zijn broer Naser I. werd verdacht van deelname aan terreurorganisatie Islamitische Staat, is vrijdagavond wederom aangehouden en afgevoerd door een zwaar bewapende politie-eenheid. Dit bevestigt zijn advocaat Murwin Dubois tegenover de Ware Tijd.

Volgens de raadsman werd Raoul A. na zijn vrijlating weer verhoord door de vreemdelingenpolitie. Het vermoeden bestaat dat hij het land zal worden uitgezet. Beide broers beschikken over de Nederlandse nationaliteit. De Ware Tijd verneemt dat er vrijdagavond twee pick-ups met zwaar gewapende politieagenten voor de woning van de broers waren. Naar verluidt stormden de agenten het huis binnen zonder zich te legitimeren. Raoul A. werd daarbij in de boeien geslagen en afgevoerd.

De rechter sprak Naser I., die op 17 mei al op vrije voeten was gesteld, vrij van alle rechtsvervolgingen. Raoul A. werd gevonnist tot een gevangenisstraf van twee jaar waarvan drie maanden voorwaardelijk. Bij zijn straf hoort een proeftijd van drie jaar. Met de uitspraak kwam Raoul A., die sinds juli 2017 in het gevang zat, op 14 juni ook op vrije voeten. De twee stonden terecht op verdenking van het voorbereiden van een terreurdaad en het ronselen van strijders voor de Islamitische Staat (IS).

Rechter Alida Johanns achtte het niet bewezen dat Naser I. zich schuldig had gemaakt aan de tenlasteleggingen. De magistraat was wel van mening dat Raoul A. had deelgenomen aan een criminele organisatie. Ook achtte ze bewezen dat hij de vuurwapenwet had overtreden, vanwege bezit van illegale AK 47-patronen die in zijn woning zijn aangetroffen. In de komende dagen moet duidelijk worden wat het definitieve lot zal zijn van Raoul A.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina