Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • U20-vrouwen bereiden zich voor op Concacaf

Vrouwen U20-voetbalselectie bereidt zich voor op Concacaf-kampioenschap

17/06/2019 03:34 - Marciano Millerson

De U20-vrouwenvoetbalselectie gaat zeven oefenwedstrijden spelen voor vertrek naar Guyana.

De U20-vrouwenvoetbalselectie gaat zeven oefenwedstrijden spelen voor vertrek naar Guyana. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De U20-vrouwenvoetbalselectie heeft minder dan een maand vóór aanvang van het Concacaf-kampioenschap. Het nationale team vertrekt op 11 juli naar Guyana en zal tussen 13 en 21 juli in actie komen.

Suriname is in poule A van de kwalificatiegroep ingedeeld met gastland Guyana, Bermuda, Saint Lucia en Antigua en Barbuda. De eerste twee stromen door naar de knock-outfase van de finaleronde. Bondscoach Winston Babel heeft nog geen informatie over de kracht van de tegenstanders. "Ik ben nog bezig die te vergaren om een beeld van hen te krijgen."

Toch ziet hij een plek in de volgende ronde met het huidige team wel zitten. "Het zijn zeer talentvolle jonge voetbalsters, die over heel veel potentie beschikken." De oefenmeester merkt op dat er binnen de selectie technisch vaardige speelsters rondlopen die individueel sterk zijn. "We hebben daarnaast behoorlijk veel snelheid."

De technische staf legt momenteel de laatste hand aan het team, dat sinds maart met de voorbereidingen is begonnen. Babel en assistent Aisa Smit werken keihard om de jonge vrouwen voor het grote moment klaar te stomen. "De rest van de voorbereiding bestaat uit trainen en het afwerken van oefenwedstrijden", legt Babel uit.

Het accent zal vooral worden gelegd op het verdedigen, houden van balbezit, geduld in de opbouw, omschakelmomenten, afwerken en druk zetten op de bal om die zo snel mogelijk weer te veroveren. De trainingsintensiteit is intussen naar drie keer per week opgevoerd met daartussen nog zeven oefenpartijen.

Babel is trots op de jonge vrouwen die zich in de afgelopen maanden goed hebben ontwikkeld, "maar het moet en kan altijd beter", benadrukt de oefenmeester. De eindselectie zal uit twintig speelsters bestaan.

Saint Kitts en Nevis, Anguilla, Saint Vincent en de Grenadines, Barbados en Grenada zitten in poule B. De Concacaf heeft de zestien sterkere landen van de Championship Draw in vier groepen van vier ondergebracht. De top drie van elke poule stroomt door naar de knock-outfase vergezeld van de vier landen uit de kwalificatieronde.

Groep C: VS; Honduras; Dominicaanse Republiek; Cuba. D: Mexico; Costa Rica; Nicaragua; Puerto Rico; E: Canada; Jamaica; Guatemala; El Salvador.; F: Haïti; Trinidad en Tobago; Panama; Kaaimaneilanden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen