Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Een derde DNA is vrouw

Met toelating Sumter is derde deel parlement vrouw

16/06/2019 08:03 - Naomi Hoever

Nieuwbakken parlementariër Daniëlla Sumter wordt toegesproken door voorzitter Jennifer Geerlings-Simons.

Nieuwbakken parlementariër Daniëlla Sumter wordt toegesproken door voorzitter Jennifer Geerlings-Simons. Foto: DNA  

PARAMARIBO - Daniëlla Sumter is vrijdag tijdens een bijzondere openbare vergadering toegelaten tot De Nationale Assemblee. Met haar aantreden is zij de twaalfde vrouw in de NDP-fractie en zeventiende vrouw in het parlement. Sumter volgt oud-fractieleider André Misiekaba op die het DNA-lidmaatschap heeft verruild voor het ministerschap. Ze werd volgens het hindoegeloof ingezworen door een pandit.

"Er zijn specifieke problemen en uitdagingen die gepaard gaan met het lidmaatschap van De Nationale Assemblee", sprak voorzitter Jennifer Geerlings-Simons het nieuwe lid toe. "We kennen uw voorgeschiedenis. Ik verwacht persoonlijk een heleboel van u. U moet ons in dit laatste jaar de wetgeving helpen trekken die wij nog moeten afronden. Ik denk dat u daarvoor zeer geschikt bent."

Geerlings-Simons vervolgde: "Als je het parlementariër-zijn van buiten bekijkt, dan lijkt het makkelijker dan het is. Wanneer je hier komt werken zult u meemaken dat het een zeer intensieve functie is, die u geen moment met rust laat. Het stelt u ook bloot aan alle terechte en onterechte kritiek. U en uw familie moeten daarmee weten te dealen."

"Deze voordracht was voor mij een eer die ik met veel interesse en belangstelling heb aanvaard", zei Sumter bij haar eerste toespraak. "Ik kreeg de gelegenheid te werken aan de realisatie, idealen en ontwikkelingsvoornemens van de NDP. Ik ben ervan overtuigd dat ik vanwege deze uitdaging op een andere manier en ander niveau een bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling. Mijn voornemen is om de economische ontwikkeling van Suriname te helpen ondersteunen. Door het opzetten en implementeren van een stabiele basis die de effectiviteit en de efficiënte zal bewerkstelligen."

De verschillende fractieleiders werden ook in de gelegenheid gesteld om het nieuwe lid toe te spreken. Carl Breeveld van DOE: "Ik bid u veel kracht toe om de belofte na te kunnen leven. De realiteit is dat zowel nationaal als internationaal het vertrouwen in de politiek steeds minder wordt. Burgers verliezen vertrouwen in de politiek en politici. Ik denk dat het van belang is dat wij met zijn allen er hard aan werken. Uiteindelijk maken politici het beleid van het land. Ik zie u als een belangrijk persoon om bij te dragen het vertrouwen te herstellen." Gregory Rusland van de NPS: "Wij hopen dat ze blijft kijken naar het nationaal belang, wat in het belang is van Suriname."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina