Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Seedorf hekelt uitlekken privégesprek

Seedorf hekelt uitlekken privégesprek met Wijnaldum

15/06/2019 03:34 - Van onze redactie

Seedorf hekelt uitlekken privégesprek met Wijnaldum

Een privégesprek tussen Clarence Seedorf (r) en Georginio Wijnaldum (l) ging viraal op social media. Foto: Pics United  

PARAMARIBO - "Suriname heeft en zal altijd een warme plek in mijn hart hebben." Dat maakt Clarence Seedorf duidelijk in een vrijdagavond rond half elf gestuurde verklaring naar de Ware Tijd. Daarin gaat hij in op een privégesprek tussen hem en Georginio Wijnaldum dat is gelekt.

In het gesprek vraagt Wijnaldum, die donderdag in Suriname aankwam met de Champions League-trofee, advies over de huldiging door president Desi Bouterse die voor zondag stond gepland. Seedorf zegt hem daarbij onder meer dat het "heel verstandig is om op dit moment gewoon niet betrokken te zijn met politiek". "Ze gaan het alleen maar gebruiken op dit moment. Daarom ben ik ook niet in Suriname de laatste jaren."

De 43-jarige Seedorf, momenteel bondscoach van Kameroen, zegt met "grote verbazing en teleurstelling" kennis te hebben genomen dat het privégesprek tussen hem en Wijnaldum via verschillende sociale media wordt verspreid. "Ik betreur het ten zeerste dat een privé geacht gesprek op dergelijke manier - buiten mij om - in openbaarheid wordt gebracht en doe een dringend beroep op een ieder om geen deel te zijn van deze verwerpelijke handeling."

Seedorf, de enige voetballer die de Champions League met drie clubs won, benadrukt dat het advies aan Wijnaldum "een persoonlijke is en geen enkel politiek motief heeft". "Derhalve spreek ik de hoop uit dat niemand dit in privé gevoerde gesprek voor politieke doeleinden zal misbruiken. Ik ben sporter in hart en nieren en heb geen enkel ander doel dan het sportmanschap zuiver te houden en de sport in al haar facetten naar een hoger niveau te brengen."

Omdat bij Wijnaldum het gevoel leefde dat de huldiging "in een partij politieke sfeer werd getrokken", adviseerde Seedorf hem net als zijn zaakwaarnemer er ver van af te blijven. "Een sporter dient te allen tijde een neutrale opstelling te hebben en moet vermijden onderdeel te zijn van welk partijpolitiek programma dan ook." Overigens, de vermaarde middenvelder maakt duidelijk vanwege het thans heersende partij politieke klimaat en zijn persoonlijk schema zijn bezoek aan Suriname, waar hij is geboren, te hebben uitgesteld. 

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina