Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Coronianen verheugden zich op bezoek Wijnaldum

Coronianen teleurgesteld over stopzetting bezoek Wijnaldum

15/06/2019 20:32 - Naomi Hoever

Coronianen teleurgesteld over stopzetting bezoek Wijnaldum

Foto: Jason Leysner  

TOTNESS - Hoewel de meningen van de Coronianen verdeeld zijn over het bezoek van wereldvoetballer Georginio Wijnaldum aan het kokosdistrict is de teleurstelling dat hij het district niet meer aandoet groot. De redactie sprak enkele bewoners over het feit dat de huldiging van de voetballer van formaat zondag geen voortgang vindt. Hij zou zondag door president Desi Bouterse worden gedecoreerd. De Liverpool-ster heeft om persoonlijke redenen vrijdag bedankt voor de eer.

"Ik vind het erg en ben teleurgesteld. Ik had me verheugd op zijn komst", zegt een zuurgoedverkoopster in Totness. Als de redactie haar weg vervolgt komen we enkele jongemannen tegen die langs de weg een bier nuttigen. "Wij wilden hem graag zien en willen hem niet alleen op televisie bewonderen. Hij moest kennis maken met de voetballers in Coronie", zegt Gilbert Esajas die nog een sprankje hoop koestert de topvoetballer in levende lijve te zien.

"Plotseling un yere hij komt niet meer. Mi fir' eng. Solanga a man e pley, na eng mi e volg. Da mi yere ai kon na Coronie. Oooh, Jezus...! Dan moet je weten. Ik heb er geen woorden voor", zegt een enthousiaste Wendell Slagveer. Lesley Doorson: "Wijnaldum heeft gelijk om de huldiging geen voortgang te laten vinden. Hij is geen politicus. Ik had me niet echt verheugd. Ik zou er niet naar toe gaan, omdat het een politiek ding is. Ik ben blij dat hij zou komen, maar omdat het politiek geladen is mi no b'o go drape." Doorson verder: "Waarom hebben ze hem niet naar het paleis gebracht voor de huldiging? Na politiek den be wan pley nanga so wan bigi voetballer."

Een andere bewoner reageert als volgt: "San ede a no kan kon na Coronie? Kon nyan wan mooi watra kronto", vraagt Max Dors zich af. "Alles wordt in de stad gehouden", beklaagt hij zich verder. "Mi be wan syi eng . A no netjes toch. Mi no kmopo fu Coronie, pai bus go luku a man te na Torarica", zegt Dors. Wijnaldum arriveerde donderdagmiddag voor vakantie in Suriname. Hij nam de Champions League-beker mee die hij op 1 juni met Liverpool heeft gewonnen om het succes met fans, vrienden en familie in Suriname te vieren. Na de kampioenswedstrijd vierde Wijnaldum de overwinning met de Surinaamse en Nederlandse vlag om zijn schouders.

Toen dat bekend werd dat hij zondag een lintje van het staatshoofd zou krijgen kwam er kritiek dat de NDP het bezoek van Wijnaldum en zijn decoratie als politieke stunt wilde gebruiken. Er ging op sociale media een pamflet rond waarop de decoratie in één adem werd genoemd met een NDP-meeting die dezelfde dag in Coronie wordt gehouden. Naderhand bleek de profvoetballer niet zo blij te zijn met deze gang van zaken en mede op advies van zijn zaakwaarnemer heeft hij bedankt voor de decoratie.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina