Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • UPDATE: Huldiging Wijnaldum op zijn verzoek afgelast

UPDATE: Huldiging Wijnaldum op zijn verzoek afgelast

14/06/2019 17:25 - Van onze redactie

'Huldiging Wijnaldum op zijn verzoek afgelast'

Georginio Wijnaldum en zijn grootmoeder werden bij aankomst in Suriname ontvangen door Sportminister Lalinie Gopal en waarnemend directeur Mitchell Kisoor. Foto: Ministerie van Sport- en Jeugdzaken  

PARAMARIBO - Dat Georginio Wijnaldum zondag niet meer wordt gedecoreerd in Coronie komt op zijn verzoek zelf. Althans, dat bericht het Nationaal Informatie Instituut vrijdagmiddag rond kwart voor vijf. "De plechtigheden zijn op verzoek van de sporter afgelast. De regering toont alle begrip voor het standpunt", aldus de NII-verklaring.

De Ware Tijd heeft de hand weten te leggen op geluidsfragmenten waarin Wijnaldum Clarence Seedorf om advies vraagt aangezien zijn zaakwaarnemer hem gezegd heeft dat de onderscheiding accepteren "nu geen goed idee is gezien wat er speelt met Bouterse".

De Champions League-kampioen laat ook doorschemeren "niet zo blij" te zijn met de flyer die circuleerde. Daarop stond dat van zijn decoratie samen vermeld met de massameeting van de NDP. "Ze zeggen nu dat het er los van staat, maar mijn zaakwaarnemer zegt dat het geen goed idee is. Ik wil jouw mening daarover."

Seedorf houdt hem voor dat zijn zaakwaarnemer het goed heeft gezien en goed advies heeft gegeven. "Kijk maar uit. Op dit moment is het heel verstandig om gewoon niet betrokken te zijn met politiek. Ze gaan het alleen maar gebruiken op dit moment. Daarom ben ik ook niet in Suriname de laatste jaren." Het is volgens Seedorf "niet het moment".

Hij vervolgt: "Leuk dat je met je mensen je dingen doet. Doe dat gewoon, maar verder ben je gewoon op vakantie. Dat is mijn advies." Wijnaldum kwam donderdag in Suriname aan, maar al daarvoor circuleerde de flyer waarop werd bekendgemaakt dat hij zondag in Coronie zou worden gedecoreerd door de president.

Later werd dat nieuws tegenover de Ware Tijd bevestigd door districtscommissaris Remy Tarnadie en NDP-parlementariër Joan Wielzen. Echter, het Burger Informatiecentrum Coronie plaatste vrijdagmiddag - zonder in details te gaan - dat de plechtigheid wegens "bijzondere omstandigheden" was afgelast.

Wijnaldum houdt zaterdagmiddag twaalf uur een persconferentie. Vrijdag is er tussen vier uur 's middags en acht uur 's avonds in Torarica Resort & Casino gelegenheid om een foto te maken met de Champions League-trofee, ook wel de beker met de grote oren genoemd.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina