Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Huldiging Georginio Wijnaldum afgelast

Huldiging Champions League-winnaar Wijnaldum afgelast

14/06/2019 15:42 - Guillano Bruce

Huldiging Champions League-winnaar Wijnaldum afgelast

 

PARAMARIBO - De huldiging van Georginio Wijnaldum gaat niet door. Zo heeft het districtscommissariaat in Coronie eerder vrijdag meegedeeld op de Facebookpagina van het Burger Informatiecentrum Coronie zonder de reden op te geven.

Het afblazen van de decoratie is aan diverse journalisten bevestigd door onder andere Glenn Dest. "De districtscommissaris van Coronie maakt bekend dat wegens bijzondere omstandigheden de huldiging van Liverpool-voetballer Wijnaldum is afgelast. Gelieve hiervoor begrip te tonen", laat BIC Coronie op zijn Facebookpagina weten.

Pogingen van de Ware Tijd om een reactie van districtscommissaris Remy Tarnadie te krijgen, bleven vruchteloos. DNA-lid Cleon Gonsalves Jardin de Ponte die het district Coronie vertegenwoordigt in het parlement, was niet op de hoogte van de afgelasting. "Ik heb ook een uitnodiging gehad van de dc, maar ben er niet van op de hoogte dat het niet doorgaat", zei hij desgevraagd tegen de Ware Tijd.

Wijnaldum werd op 1 juni Champions League-kampioen met Liverpool dat in Madrid de finale met 1-0 won van Tottenham Hotspur. Een dag nadat hij met het Nederlandse elftal nipt de finale van de Uefa Nations League van Portugal verloor (0-1) bracht Wijnaldum met de Champions League-beker een bezoek aan zijn geboorteplaats in Rotterdam.

Daarna nam hij het vliegtuig naar Suriname waar hij donderdagmiddag op de Johan Adolf Pengel-luchthaven te Zanderij werd verwelkomd door minister Lalinie Gopal van Sport- en Jeugdzaken en waarnemend directeur Mitchell Kisoor. Wijnaldum nam de beker met de grote oren ook mee. Hij zou daarna zondagmiddag in Coronie gehuldigd worden door president Desi Bouterse.

Echter, de afgelopen dagen was er veel kritiek rondom de huldiging van de voetballer, althans de wijze waarop die zou geschieden. Critici vonden dat de NDP, waar Bouterse voorzitter van is, de huldiging zou hebben aangewend voor politieke doeleinden. Dat blijkt uit een flyer waarop zowel een massameeting van de NDP in Coronie als de huldiging van Wijnaldum wordt gepromoot.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina