Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Taekwondoka Van Dijk wint goud in New Jersey

Taekwondoka Van Dijk wint goud in New Jersey

13/06/2019 01:46 - Guillano Bruce

Taekwondoka Tosh van Dijk heeft in het weekend goud gewonnen tijdens de Metro International Open in New Jersey.-

Taekwondoka Tosh van Dijk heeft in het weekend goud gewonnen tijdens de Metro International Open in New Jersey.- Foto: Getty Images  

PARAMARIBO - Tosh van Dijk heeft nog een prijs toegevoegd aan zijn rijke buit als taekwondoka. In het weekend sleepte hij goud in de wacht tijdens de Metro International Open in de Amerikaanse Staat New Jersey. Hij was zondag de beste in de -74 kilo gewichtklasse.

"Het voelt goed aan. Het is een stap in de juiste richting", aldus de 25-jarige taekwondoka die bezig is aan een traject dat moet leiden naar deelname aan de Olympische Spelen volgend jaar in Tokio. Het toernooi diende tegelijk als voorbereiding op de Pan-Amerikaanse Spelen waarvoor Van Dijk zich in maart voor kwalificeerde toen hij op de Dominicaanse Republiek meedeed aan kwalificatiewedstrijden.

Sinsdien vocht Van Dijk niet meer maar de taekwondoka dook na dat toernooi wel meteen de trainingszaal in. Het wierp vruchten met de hoofdprijs in New Jersey als het bewijs daarvan. "Ik ben zonder verwachtingen naar het toernooi geweest maar wel vol zelfvertrouwen", zegt hij. Van Dijk vocht zondag drie keer tegen drie Amerikanen die hij allemaal versloeg.

De laatste partij was het zwaarst omdat hij ook vocht tegen de klok. De taekwondoka moest na het toernooi namelijk meteen naar het vliegveld om terug te reizen naar Fort Lauderdale in Florida. "Dus ik moest zo snel mogelijk mijn wedstrijd afmaken maar tegelijk ook accuraat vechten." Van Dijk haalde zijn vlucht nog net. "Ik heb voor dezlfde dag geboekt om te vertrekken om kosten te besparen. Een dag extra blijven betekent namelijk ook een dag extra hotel kosten en duurdere vliegtickets."

Van Dijk vertoeft op eigen kosten in de VS waar hij sinds vorig jaar voor trainingsstages naartoe reist. De taekwondoka hoopt aan nog meer toernooien mee te doen in aanloop naar de Pan-Am Spelen die van 26 juli tot en met 11 augustus in de Peruviaanse hoofdstad Lima plaatsvinden.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina