Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Protesterende vader wil kinderen terug

Protesterende vader wil kinderen terug

13/06/2019 18:03 - Merredith Bruce

Charles Gordon is van plan te blijven protesteren bij DNA totdat hij wordt
herenigd met zijn kinderen. Die zouden onterecht onttrokken zijn aan zijn gezag toen hij uitlandig was.

Charles Gordon is van plan te blijven protesteren bij DNA totdat hij wordt herenigd met zijn kinderen. Die zouden onterecht onttrokken zijn aan zijn gezag toen hij uitlandig was. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - “Ik wil mijn kinderen terug, want ze zijn nu duidelijk in gevaar”, zegt Charles Gordon met verheven stem. De man vat sedert dinsdag, gewapend met protestborden, post voor het gebouw van De Nationale Assemblee, om de aandacht te vragen van de autoriteiten. Hij beschuldigt twee opvangtehuizen ervan dat die onder één hoedje spelen en hij als vader daarvan de dupe is geworden.

Gordon beweert dat zijn dochtertje van zes is verkracht en dat dit in één van de tehuizen is gebeurd. Echter, een broer van hem is als dader aangewezen en die zit nu daarvoor in het gevang. De vier kinderen zijn vervolgens overgeplaatst naar de Stichting Hoop voor Kinderen, waar het volgens de vader ook geen rozengeur en maneschijn is. "Die kinderen krijgen irritaties aan hun huid en zijn ondervoed. Wanneer ik daar ga, word ik weggejaagd. Ik mag mijn kinderen niet zien."

Gordon beweert dat het meisje door de leiding bij dit tehuis wordt geïnstrueerd om te zeggen dat ze door haar oom is verkracht en niet in het andere tehuis. Voor hem genoeg reden om te vermoeden dat de twee instellingen onder één hoedje spelen. De leiding van Hoop voor Kinderen wil vooralsnog niet reageren. De redactie wordt voorgehouden dat de zaak "in onderzoek is" en de verkrachtingszaak bij de rechter ligt. "Laat het onderzoek zijn beloop hebben."

De man zegt dat hij zijn kinderen vorig jaar bij een kennis heeft ondergebracht, omdat hij en de moeder het land voor enige tijd zouden verlaten. "Toen ik terugkwam hoorde ik opeens dat ze in een tehuis zijn geplaatst, zonder mijn medeweten." De man stelt dit tehuis hiervoor aansprakelijk.

Hij vertelt dat de leidinggevende naderhand telefonisch contact met hem maakte met de mededeling dat zijn dochter seksueel is misbruikt en dat zijn broer dit heeft gedaan. Echter, de man vermoedt dat deze beschuldiging is gemaakt, omdat zijn broer wilde voorkomen dat de kinderen in het tehuis werden geplaatst. "Ik wilde mijn kinderen zelf ook nooit in een tehuis hebben." De leidinggevende van de instelling was woensdag onbereikbaar.

Een bron die op de hoogte is van deze kwestie, vertelt dat de zaak anders in elkaar zit. Volgens de informant zou de politie de kinderen aan het ouderlijke gezag hebben onttrokken, omdat de situatie thuis onveilig was. "De kinderen werden mishandeld en verwaarloosd. Ze worden vreselijk bang wanneer ze hun vader zien. Hij heeft van hen de bijnaam 'duivel."

De bron zegt dat de vader, die naar verluidt ex-militair is, "uit frustratie zulk gedrag" vertoont. Gordon ontkent deze beweringen categorisch. De man zegt zijn actie te zullen voortzetten, totdat hij zijn kinderen weer bij zich heeft.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina