Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • VHP komt met tweede massameeting

VHP komt met tweede massameeting

12/06/2019 22:49 - Merredith Bruce

VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi.

VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi. Foto: dWT  

PARAMARIBO - De VHP zal nog vóór het einde van dit jaar een tweede massameeting houden. Wat de exacte datum wordt, wil partijvoorzitter Chandrikapersad Santokhi uit "strategische overwegingen" niet zeggen. "Tegen het einde van dit jaar", houdt hij zich op de vlakte.

De partij heeft op 19 januari haar eerste massameeting gehouden in het hoofdkwartier aan de Jagernath Lachmonstraat. Die stond in het teken van het zeventigjarig bestaan van de politieke organisatie. De bijeenkomst was druk bezocht. Santokhi twijfelt er niet aan dat de volgende meeting de opgekomen massa in januari zal evenaren of zelfs zal overstijgen. "100 procent. We overtreffen het zeker. Die overtuiging geef ik u nu al."

De partij richt zich momenteel op huis-aan-huisbezoeken middels de zogenoemde 'meet-the-people campagne'. "Massameetings hebben hun voordelen, maar wat we nu doen is gericht contact met het volk onderhouden. Nu is alle prioriteit gericht op het bewustmaken van de gemeenschap over de campagnestrategie van de regering."

Een van de zaken waar de partij de gemeenschap op wijst, zegt Santokhi, is om er niet voor te schromen voedselpakketten die door de regering worden geschonken, aan te nemen. "Wij zeggen, neem het voedselpakket, want u hebt er recht op."De partijvoorzitter merkt dat de behoefte aan gerichte communicatie groot is. De partij trekt daarom de wijken in en bezoekt ook de districten.

Onderwijl maakt haar tegenhanger, de NDP, zich op voor haar tweede massameeting zaterdag in Nickerie. De regeringspartij hield haar eerste op 29 maart in het drukbezochte partijcentrum Ocer. Het is te verwachten dat William Waidoe, die op 13 mei de PL-fractie in het parlement heeft ingeruild voor de NDP-fractie, ook zal spreken op de bijeenkomst. Waidoe is parlementariër van Nickerie.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina