Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Hongerige dief staat terecht

Hongerige dief staat terecht

12/06/2019 22:23 - Van onze redactie

Hongerige dief staat terecht

 

PARAMARIBO - “Ik had honger en ik had geen geld. Ik zou later wel komen betalen wanneer ik aluminium had verkocht.” Zo antwoordde Jonathan A. dinsdag op vragen van rechter Duncan Nanhoe en officier van justitie Rayshree Koendan. Hij heeft op 29 december van het vorig jaar etenswaren gepakt uit een supermarkt aan de Saramaccastraat en koos het hazenpad.

Jonathan A. verwondde een medewerker aan zijn hoofd en oor, omdat die hem probeerde tegen te houden. "Hij trok me aan mijn trui die ik van mijn moeder heb gehad en ik werd agressief daardoor. Door de honger kon ik de agressie niet meer inhouden", gaf hij als reden op voor de mishandeling.

Jonathan M. beweert dat hij de kassierster wel heeft gewenkt dat hij later zou komen betalen. Dit is echter tegengesproken door de vrouw die gisteren als getuige is gehoord. "Hij jokt. Hij heeft brood, kaas, pindakaas en andere spullen zomaar gepakt en heeft niet betaald. Hij heeft me juist uitgescholden," verklaarde de kassierster.

De medewerker die de slagen heeft geïncasseerd is ook gehoord. Hij zei dat de verdachte niet voor het eerst in de winkel is verschenen. "De eerste keer wilde hij ook ruzie. De tweede keer pakte hij spullen en ik zei hem dat hij moest betalen. Toen sloeg hij me aan mijn hoofd met een hangslot," aldus het slachtoffer.

Jonathan M. probeerde dat in het begin tegen te spreken, maar kwam later terug op zijn verklaring en gaf toe dat hij de goederen heeft gestolen. "Ik heb meer dan spijt. Ik zit nu al een paar maanden in de gevangenis en ik voel het nu. Ik heb mijn les geleerd," jammerde de verdachte op vragen van advocaat Shevani Amirkhan. De zaak is voor requisitoir uitgesteld naar 23 juli.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina