Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Vissers Nickerie bespreken knelpunten met Parmessar

Vissers Nickerie bespreken knelpunten met Parmessar

11/06/2019 02:36 - Beta Debidien

Vissers van Nickerie in overleg met minister Rabindre Parmessar van Landbouw Veeteelt en Visserij.

Vissers van Nickerie in overleg met minister Rabindre Parmessar van Landbouw Veeteelt en Visserij. Foto: dWT  

NIEUW-NICKERIE - Vissers in Nickerie hebben knelpunten binnen de sector besproken met minister Rabindre Parmessar van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV). Abas Noredjo, coördinator Visserij Nickerie, vroeg aandacht voor het herstel van de sleephelling bij het Jamearkanaal, de officiële toegang tot het Bigi Pan-gebied. Het overleg vond zondag plaats in het Burger Informatiecentrum.

Ook werd verzocht om structureel onderhoud van het kanaal, zodat vissers zonder problemen het natuurgebied kunnen bevaren. "We willen graag dat de overheid ons helpt met de nodige middelen, zodat wij de problemen zelf ter hand kunnen nemen", aldus Noredjo.

Parmessar zei in overleg te zullen treden met collega Lekhram Soerdjan van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer voor het instellen een beheersorgaan voor Bigi Pan. De bewindsman ziet graag dat zijn ministerie twee plaatsen krijgt in het orgaan. Hij heeft het directoraat Visserij in Nickerie opgeroepen om periodiek te vergaderen met de vissers.

Een ander knelpunt dat werd aangekaart, is de levering van verse vis aan de markt. "Wij hebben geen opslagruimte om de vis koel te bewaren en we weten allemaal dat de visafdeling helemaal niet voldoet aan de minimale eisen", aldus Noredjo. Hij verzocht de bewindsman om uit te kijken naar fondsen voor het opzetten van een gekoelde opslagruimte.

Parmessar: "We hebben een beleid bij LVV waarbij wij de ondernemers stimuleren. In dat kader kunnen wij ondersteunen zodat de sector zelf zaken ter hand kan nemen. We ondersteunen ook het plan waarmee de sector komt. Het kan worden uitgevoerd met geleende middelen bij de Nationale Ontwikkelingsbank. Wij gaan dat ondersteunen, maar het ligt aan jullie om te worden gefaciliteerd. Wacht niet op de overheid, die niet alles kan doen."

Noredjo vroeg ook aandacht voor BV Visserij te Zeedijk. Volgens hem gaat het om een vrij groot gebied waar de vissers hun netten uitzetten. "We weten dat de overheid niet alles kan doen, maar we willen graag dat de controle in dat gebied wordt geoptimaliseerd." Noredjo verzocht om trainingen voor de vissers om beter aan de slag te kunnen gaan. Visser Mintje Djosetro kijkt de kat uit de boom: "Ik hoop dat de zaken zoals voorgehouden aan de bewindsman inderdaad zullen worden gerealiseerd en dat de vissers betere tijden tegemoet gaan."

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina