Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Traditioneel gezag Gujaba weigert lijk af te staan

Traditioneel gezag Gujaba weigert lijk jongetje af te staan

11/06/2019 10:29 - Gilliamo Orban

Traditioneel gezag Gujaba weigert lijk jongetje af te staan

 

PARAMARIBO - Traditionele gezagdragers van Gujaba aan de Boven-Suriname weigeren het lijk van een jongetje af te staan voor politieonderzoek. In het dorp doen geruchten de ronde dat de jongen zou zijn bezweken door mishandeling van één of meerdere bloedverwanten. Zijn dood werd zaterdag ontdekt en de politie wil de zaak onderzoeken.

"Misschien zijn de gezagdragers bang dat mensen opgesloten zullen worden. De mannen denken ouderwets", zegt een ingewijde van het gebied. Het zou gaan om een familie die mentaal niet gezond is. Ook het jongetje, dat niet ouder was dan tien jaar, zou een psychische aandoening hebben gehad. "Er wordt gezegd dat de jongen vaker werd geslagen, omdat de mensen geen raad wisten met hem vanwege zijn ziekte", zegt de bron. Volgens hem is het lijk nog niet gebalsemd.

De politie en districtscommissaris Humphrey Jeroe van Boven-Suriname zijn maandag naar Gujaba vertrokken om met de dignitarissen te praten. Echter, die hebben geen groen licht gegeven om het stoffelijk overschot mee te nemen. Desgevraagd wil Jeroe niet veel hierover zeggen. "Laat de politie haar rapport opmaken", zegt de dc.

Volgens de ingewijde hebben de mensen geen toestemming om de jongen te begraven. Mogelijk komt er spoedig een arts naar het dorp om het lijk te onderzoeken. De familie van het slachtoffer is afkomstig uit Pikin Slee, maar woont al een poos in Gujaba.

Blijkbaar zal het traditioneel gezag van Pikin Slee worden geraadpleegd. "Ik weet dat de dignitarissen van daar anders denken en zullen meewerken om het lichaam af te staan", aldus de ingewijde tegenover de Ware Tijd.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen