Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Twee doden bij demonstraties in Haïti

Twee doden bij demonstraties in Haïti

10/06/2019 03:26

Rellen in Haïti tegen president Jovenel Moise.

Rellen in Haïti tegen president Jovenel Moise. Foto: EPA  

PORT-AU-PRINCE - In de Haïtiaanse hoofdstad Port-au-Prince zijn zondag twee mensen om het leven gekomen bij demonstraties tegen president Jovenel Moise. Dat meldt nieuwsagentschap HPN.

Duizenden mensen gingen de straat op en eisten het aftreden van de president, die verdacht wordt van verduistering. Geld bedoeld voor hulp aan Venezuela zou hij hebben gestolen. Het hulpprogramma is al sinds de start in 2008 omstreden. Zo werd eens de opdracht voor het bouwen van een weg in Venezuela aan twee bedrijven gegeven. Na onderzoek bleken de bedrijven hetzelfde belastingnummer en hetzelfde personeel te hebben. Moise was voor hij president werd de baas bij één van deze bedrijven.

De veelal jonge demonstranten werden geleid door tientallen motorrijders. Ze wierpen barricades op van brandende banden. Hierdoor zijn twee gebouwen in brand gevlogen. Ook waren er relletjes bij het presidentiële paleis.  NU.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen