Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • SZF zal besluit nemen over samenwerking Zorghotel

SZF overweegt samenwerking met Zorghotel te verbreken

10/06/2019 00:04 - Gilliamo Orban

Het RCR Zorghotel.

Het RCR Zorghotel. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Directeur Rick Kromodihardjo van het Staatsziekenfonds (SZF) vraagt zich af of het langer verantwoordelijk is om SZF-verzekerden te laten opnemen in het RCR Zorghotel. Het is volgens hem duidelijk dat de zorginstelling niet beschikt over faciliteiten voor het verlenen van medische diensten. "Het SZF zal hierover een besluit nemen en dit bekendmaken", aldus Kromodihardjo.

Ook bij Armand Zunder, voorzitter van Algemene Werknemersbond (AWB), rijzen vraagtekens over de kwaliteit van de zorg aan de patiënten bij de instelling. "Het is een zeer terechte stelling van het SZF. Andere verzekeraars zullen zich dit ook afvragen. Echter, onze verantwoordelijkheid is concentreerd op de belangen van de werknemers. De kwestie is wel zorgwekkend", stelt Zunder. 

Als het SZF besluit de stekker eruit te halen, zal een belangrijke inkomstenbron van het zorghotel wegvallen. Dat zal invloed hebben op de betaling van medewerkers. "We zullen altijd in de bres springen voor het personeel en naar een oplossing zoeken", zegt de bondsvoorzitter.

De leiding van het managementteam geconfronteerd met de zienswijze van de SZF-directeur, wil niet ingaan op de kwestie. Het personeel (54 man) van het zorghotel heeft vorige week gestaakt, omdat ze niet over het salaris van mei kon beschikken. De krant verneemt dat vrijdag de helft van de medewerkers het loon heeft ontvangen, de rest zal maandag worden uitbetaald.

Het zorghotel gaf eerder aan dat het SZF de schuldige is in de betalingskwestie, omdat de stichting een betalingsachterstand heeft bij de zorgverlener. Veel van de patiënten die worden opgenomen bij het zorghotel, zijn verzekerd bij het SZF. Kromodihardjo wees erop dat rekening gehouden moet worden dat als de stichting geld stort op een bankrekening van een crediteur, een achterstallige schuld van die crediteur bij de bank tot inhouding kan leiden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina