Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Slachtoffer kritiek na roofoverval

Man loopt schotverwondingen op tijdens gewapende roofoverval

09/06/2019 19:55 - Van onze redactie

Man loopt schotverwondingen op tijdens gewapende roofoverval

 

PARAMARIBO - Benito M. heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee schotverwondingen opgelopen toen hij werd overvallen in zijn woning aan de Goede Hoopweg te Goede Verwachting. Het slachtoffer ligt in kritieke toestand op de intensive care unit van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

De voordeur van de woning werd rond twee uur in de ochtend opengetrapt door zes mannen. Volgens de tienjarige dochter van het gezin van zeven werd haar vader in de slaapkamer overrompeld door de mannen. Ook waren er mannen buiten de woning, vertelde ze angstig.

"Mijn vader werd in zijn borst en buikstreek geschoten. Mijn veertienjarige broer werd onder schot gehouden en moest vertellen waar het geld wordt bewaard. Een van de verdachten vroeg aan mij of ik wist wat hij in zijn hand had. Indien ik niet vertelde waar dat geld was zouden zij onze vader doodschieten", vertelt ze verder.

Terwijl de kinderen onder schot werden gehouden werd de woning overhoop gehaald. Nadat de verdachten geld en sieraden hadden buitgemaakt, vluchtten ze weg. Benito werd met eigen vervoer naar de Spoedeisende Hulp vervoerd, omdat hij hevig bloedde.

De verschillende politie-eenheden die werden ingeschakeld doorzocht het gebied, echter zonder het gewenste resultaat. Na enkele uren werd een gewapende roofoverval gepleegd in een woning aan de Tarikweg, niet ver van de Goede Hoopweg. De beroving werd gepleegd door vijf mannen.

Na de gewapende beroving liet één van de verdachten een vuistvuurwapen in de woning vallen tijdens het vluchten. Het vuistvuurwapen is door de politie in beslag genomen. Het is niet bekend wat de verdachten buit hebben gemaakt. De politie heeft beide zaken in onderzoek.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina