Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Maduro heropent grens met Colombia deels

Maduro heropent grens met Colombia deels

08/06/2019 20:07

De Venezolaanse president Nicolás Maduro.

De Venezolaanse president Nicolás Maduro. Foto: aljazeera.com  

CARACAS - De grens tussen Venezuela en Colombia gaat deels weer open. De Venezolaanse president Nicolás Maduro heeft vrijdag opdracht gegeven om grensovergangen op de directe routes tussen de twee hoofdsteden Caracas en Bogota te heropenen.

Maduro liet in februari bruggen op de grens sluiten toen de oppositie probeerde via die route voedsel en hulpgoederen het land in te krijgen. Venezuela sloot vrijdag een akkoord met het Rode Kruis over de distributie van medische hulpgoederen.

De regering van Maduro stelt al maanden alles in het werk om te voorkomen dat de president wordt afgezet ten gunste van Juan Guaidó, de parlementsvoorzitter die door tientallen landen als rechtmatige leider is erkend.

Militair ingrijpen in april slaagde niet en sindsdien verkeert het land in een ongemakkelijke situatie. Besprekingen in Noorwegen tussen de regering en oppositie zijn gestrand en Guaidó zei eerder deze week dat hij daar niet meer aan wil deelnemen. NU.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina