Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Vier miljoen Venezolanen zijn land ontvlucht

Vier miljoen Venezolanen zijn land ontvlucht

07/06/2019 18:13

Een Venezolaanse moeder gaat met haar kinderen de grens met Colombia over via de Simon Bolivar-brug.

Een Venezolaanse moeder gaat met haar kinderen de grens met Colombia over via de Simon Bolivar-brug. Foto: AP  

CARACAS - Het aantal mensen dat Venezuela is ontvlucht wegens de economische, politieke en sociale crisis is gestegen tot zeker 4 miljoen. Dat meldden de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR en de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) vrijdag.

Eind 2015 waren ongeveer 695.000 Venezolanen hun land ontvlucht. In de jaren daarna liep dat aantal snel op. Alleen al tussen november 2018 en nu verlieten 1 miljoen mensen het Zuid-Amerikaanse land.

De meeste Venezolanen zijn uitgeweken naar andere Zuid-Amerikaanse landen als Colombia (1,3 miljoen), Peru (768.000) en Chili (288.000). Ook zijn er Venezolanen vertrokken naar Mexico en landen in het Caribisch gebied.

Venezuela verkeert onder de linkse president Nicolás Maduro al jaren in een diepe politieke en economische crisis. Er is een tekort aan allerlei levensmiddelen en andere goederen. Ook valt de elektriciteit om de haverklap uit. DVHN.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina