Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Jeugdambassadeurs bij St. Gertrudeschool

St. Gertrudeschool krijgt bezoek jeugdambassadeurs

07/06/2019 03:01 - Jason Pinas

Jeugdambassadeur Sivern Hammen spreekt de kinderen toe.

Jeugdambassadeur Sivern Hammen spreekt de kinderen toe. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - Het bezoek van Chermain Pansa en Sivern Hammen, jeugdambassadeurs Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties, heeft de zesdeklassers van de St. Gertrudeschool donderdag enorm goed gedaan. Het tweetal houdt voorlichtingsprojecten voor jongeren over het gehele land.

Zoals gebruikelijk bij kinderen is het tijdens de sessie in het muzieklokaal van de school niet bepaald rustig. De leerkrachten moeten zo af en toe ingrijpen om de aandacht van de groep bij de les te houden. Om de materie over milieuvervuiling niet saai te maken, was de presentatie via powerpoint en waren er optredens van bekende artiesten onder wie jeugdparlementariër Emanuel Sanvisi eraan gekoppeld. "Ik neem de leiding, ik stop met luchtvervuiling", klonken de leerlingen vol enthousiasme na afloop van het infomoment.

De zesdeklassers hebben aan het einde een korte presentatie gehouden van alles wat ze hebben geleerd. In groepen kwamen ze naar voren en kwam tot uiting dat de informatie goed is begrepen. "Ik vind het belangrijk dat we dit hebben geleerd. We moeten allemaal stoppen met luchtvervuiling en ons erf en overal netjes houden", zegt Rashmil Gajadar lachend tegen de Ware Tijd. Voor hem was een deel van de boodschap nieuw.

Sheniva Lapar is ook onder de indruk van de informatie. De boodschap zal ze verder delen met haar moeder en alle vrienden. "Ik vond het heel leuk en leerrijk. Ik wist bijvoorbeeld niet dat een neuskap je beschermt tegen giftige uitlaatgassen, dus ik vond het wel heel leerrijk", deelt Lapar haar ervaringen. Schoolleider Sjarienna Oostburg is dankbaar voor het bezoek van de jeugdambassadeurs. "Ik vind het geweldig en ik kijk uit naar meer van deze momenten."

Pansa zegt dat ze zich samen met Hammen meer richt op jongeren, omdat die de basis vormen. Hen nu al bewust maken is een belangrijke stap. "Jongeren bewegen meer en gaan de informatie ook sneller delen dan ouderen", stelt ze. Hammen zegt dat het doel is om binnen hun zittingstermijn van twee jaar zoveel mogelijk van de zeventien duurzame ontwikkelingsdoelen die gesteld zijn te realiseren. Een schoon milieu is op dit moment prioriteit.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina