Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Hindostaanse voorouders hebben bijgedragen aan opbouw Suriname’

‘Hindostaanse voorouders hebben bijgedragen aan opbouw Suriname’

05/06/2019 15:00

Vice president Ashwin Adhin  tijdens de bloemhulde bij het Baba en Mai monument in verband met 146 jaar Hindoestaanse.

Vice president Ashwin Adhin tijdens de bloemhulde bij het Baba en Mai monument in verband met 146 jaar Hindoestaanse. Foto: NII  

PARAMARIBO - "De Hindostaanse voorouders hebben een bijzondere bijdrage geleverd aan de opbouw van Suriname. Eerst onder dwang en daarna uit vrije wil." Dit zei vicepresident Ashwin Adhin woensdag na de bloemhulde bij het Baba en Mai monument in verband met 146 jaar Hindostaanse Immigratie.

"Wij zijn bijzonder trots op wat zij hebben kunnen bewerkstelligen. Wij waren vanaf het begin al ondernemers. Nu is ondernemerschap meer dan ooit belangrijk. Vooral de kleine en middelgrote ondernemers", stelde hij.De ruggengraat van de economie moet volgens de vicepresident veel meer versterkt worden.

In dat kader moet ondernemerschap meer gestimuleerd worden. Behalve in de landbouw hebben de Hindostaanse voorouders ook een grote culturele bijdrage geleverd. "Wij hebben een plurale diversiteit en diversiteit is onze identiteit."

Binnen de Hindostaanse cultuur wordt vooruitgekeken en wordt gedacht aan de generaties die volgen. Bijvoorbeeld wat voor hen achtergelaten wordt. Dat is volgens de vp heel uniek en iets waar de andere bevolkingsgroepen uit kunnen leren.

"Door van elkaar te leren, zullen we elkaar ook begrijpen en respecteren", besloot de vp. Ook de Indiase ambassadeur Mahender Singh Kanyal was aanwezig en maakte gebruik van de gelegenheid om de voorouders te gedenken, meldt het NII.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen