Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Abop: Ied-ul-Fitr en Hindostaanse Immigratie

AANGEBODEN: Abop-boodschap Ied-ul-Fitr en Hindostaanse Immigratie

05/06/2019 22:13

AANGEBODEN: ABOP-boodschap Id-ul-Fitr en Hindostaanse Immigratie

 

Diversiteit is voor ons in Suriname allang geen droom meer. Desondanks de vele tegenslagen en obstakels, zijn wij een rijk land in wording, verbonden in onze diversiteit en met grote ontwikkelingskansen. Een land dat een welvarende natie kan worden, die zijn burgers goede scholingskansen biedt en waar goed betaalde, duurzame banen in de particuliere sector voor elk Surinamer binnen handbereik zijn. Zodat elk burger vrij is, om zijn eigen vorm van ontplooiing te bepalen.

Het is heel belangrijk dat wij als nazaten van de contractarbeiders, van de mensen uit India, Java, China, Afrika en Europa, stilstaan bij de offers die onze voorouders zoals Baba en Mai gebracht hebben. Op 5 juni 1873 meerde het zeilschip Lalla Rookh met de eerste Brits-Indische contractarbeiders in Surinaamse havens aan.

Als Surinamers zijn wij het aan onze voorouders verschuldigd om de zware taak die zij jaren geleden gestart hebben, af te maken. De Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (Abop), gaat daarom op nationaal niveau met alle bevolkingsgroepen in Suriname samenwerken, om goede condities en ontplooiingskansen voor iedere Surinamer te creëren. Wij eren onze voorouders door hun offers, acties, moeilijkheden en overwinningen te herdenken en hun tradities na te leven.

Zo is het traditie binnen de Islam dat er aan het einde van de vastenmaand maand Ramadan een feestdag is. Ied-ul-Fitr is een belangrijk inspiratiepunt in termen van vrede en vernieuwing in onze Surinaamse samenleving. Ied-ul-Fitr is toonaangevend in de principes en waarden van Suriname. Het is een dag voor vrede, welke aanspoort tot nederigheid, maar vooral dankbaarheid en overeenkomt met waarden zoals, vrijgevigheid en gastvrijheid.

Het einde van een lange vastenperiode kan leiden tot andere inzichten, benaderingen en nieuwe kansen. De Abop feliciteert vooral onze moslimbroeders en -zusters bij deze gelegenheid. Wij wensen hen en de gehele Surinaamse samenleving een gezegend Ied-ul-Fitr.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina