Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • VHP-jongeren vragen aandacht voor geweld

VHP-jongeren vragen aandacht voor geweld tegen jeugdigen

04/06/2019 22:49

VHP-jongeren vragen aandacht voor geweld tegen jeugdigen

 

PARAMARIBO - De VHP-jongerenraad maakt zich zorgen over de toename van geweld tegenover de jeugd. De afgelopen periode is zij opgeschrikt geworden door de verschillende overvallen op Voj Hockey en OS Mastklimmen. De situatie is genormaliseerd nu er beveiliging aanwezig is op de scholen. Echter, dit neemt niet weg dat deze jongeren in angst leven dat ze buiten de schooldeuren beroofd kunnen worden, dit schrijft de jongerenraad dinsdag in een persbericht.

Met de recente gevallen is de veronderstelling dat kinderen veilig zijn op school nu niet meer aan de orde, vervolgen de VHP-jongeren, want ook de leerkrachten zijn nu slachtoffers van roofovervallen. De jongerenraad pleit ervoor dat deze kwestie bespreekbaar wordt gemaakt op de verschillende zodat de awareness op gang komt onder de leerlingen. Ook moeten ze de nodige richtlijnen krijgen over hoe te handelen in zulke situaties.

Een ander geval dat de raad bezighoudt, is de verkrachtingszaak van een dertienjarig meisje dat is komen te overlijden. Zelf zijn de jongeren van de raad diep geraakt door dit geval. De raad hoopt dat de daders berecht worden. Wanneer er echter naar de leeftijden van de daders wordt gekeken is het duidelijk dat het om jongens gaat in de leeftijd van veertien tot en met achttien jaar. Dit baart de raad zorgen omdat het jongeren zijn die een ander jeugdige kwaad hebben gedaan. Hiertegen moet er wat gedaan worden om te voorkomen dat jongeren onderling het als normaal gaan beschouwen om geweld tegen elkaar te plegen.

De jongerenraad heeft eveneens geen woorden voor het feit dat een leerling van het Lyceum 1 zelfmoord heeft gepleegd omdat hij gepest werd vanwege zijn seksuele geaardheid. Het pesten en discrimineren van personen vanwege hun seksuele geaardheid, huidskleur, geloof of etniciteit keurt de raad af. Niemand moet door discriminatie en pesterij gedreven worden om zelfmoord te plegen. De VHP-jongerenraad zal in dat kader een anti-bullying campagne starten op sociale media.

Zij zal starten met het aanmaken van een Facebookpagina waarop er richtlijnen en tips gegeven zullen worden over hoe er met pesten en discriminatie kan worden omgegaan. Ook vindt de raad dat jongeren onderling het niet moeten tolereren dat andere jeugdigen gepest worden. Scholen moeten volgens de raad een maatschappelijk werkster hebben waar jeugdigen naartoe kunnen gaan wanneer ze te kampen hebben met  pesterij en andersoortige problemen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina