Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Personeel Zorghotel tast in het duister over salaris

Personeel Zorghotel tast in het duister over salaris

04/06/2019 16:52 - Gilliamo Orban

Het personeel van het RCR Zorghotel heeft geen salaris ontvangen over de de maand mei en is in actie.

Het personeel van het RCR Zorghotel heeft geen salaris ontvangen over de de maand mei en is in actie. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Medewerkers van het RCR Zorghotel zijn sinds maandag in actie, omdat ze hun loon over mei nog niet hebben ontvangen. Volgens trekker van de groep, Graciella Cyriel, is in een gesprek met het managementteam hierover geen duidelijkheid gekomen. “Er is geen zicht op wanneer we ons salaris zullen krijgen. Er wordt beweerd dat het zorghotel geld moet krijgen van het Staatsziekenfonds. Zolang wij ons loon niet ontvangen, gaan we niet werken.”

Gewoonlijk beschikken de personeelsleden uiterlijk de laatste dag van de maand over hun salaris. Het is de eerste keer dat de tijd is overschreden. Donderdag was er een meeting met het managementteam. Daarin is aan medewerkers meegedeeld dat de lonen niet kunnen worden uitbetaald door geldgebrek. Aan personeelsleden is gevraagd om onder meer hun namen op een strookje in te vullen en het papier te ondertekenen.

Hiermee zouden ze toestemming geven aan het zorghotel om de gegevens door te geven aan een derde, die namens het zorghotel aan de betaling zou voldoen. "We hebben geweigerd om dat te doen, omdat we dat zaakje niet vertrouwen. In februari moesten we ook tekenen voor het beëindigen van ons contract zonder een afkoopregeling", brengt Cyriel in herinnering. Het is niet bekend bij het personeel wie de derde partij is.

De medewerkers hebben toen zelf een brief opgesteld en hun namen en handtekeningen daaronder geplaatst. Later is hen voorgehouden dat dit schrijven is afgekeurd. "Het managementteam heeft een andere brief opgesteld, waarop onze namen staan vermeld. We hebben gezien dat er ook namen erbij zijn die niet werken bij het zorghotel", zegt Cyriel.

Ze wijst er ook op dat het nog steeds onduidelijk is wat er verder met het zorghotel zal gebeuren, dat op de veiling is gekocht door het ministerie van Volksgezondheid. "We hebben wel begrepen van de minister dat niemand met ontslag gaat." Een leidinggevende van het Zorghotel wenst niet in te gaan op de kwestie. Er zou volstaan worden met een persbericht.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen