Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Onveilige situatie door houtblokken

Onveilige situatie door houtblokken Corantijnkanaal

04/06/2019 05:54 - Beta Debidien

Onveilige situatie door houtblokken Corantijnkanaal

 

NIEUW-NICKERIE - Een partij houtblokken die in het Corantijnkanaal ligt, ter hoogte van Kamp 13, zorgt voor onveilige situaties. Harold Jawalapersad van Waternet Nickerie is misnoegd dat de houtblokken er al tien maanden liggen. Volgens hem ligt een deel op de bodem en een deel langs het kanaal.

Jawalapersad was zelf in het gebied en heeft de situatie waargenomen. "We kunnen het niet aanzien dat de houtblokken, die van elders zijn aangevoerd, nog steeds in het kanaal liggen. Doordat ze bijna onzichtbaar in het water liggen, zorgen ze voor een zeer gevaarlijke situatie."

Hij heeft vernomen dat er tegen de ondernemer van wie de houtblokken zijn, maatregelen zijn getroffen. Er is zelfs een brief naar de ondernemer gestuurd die vermoedelijk bezig is met illegale houtkap. "Het gaat om een houtexploitant die ergens vorig jaar hout kapte in het Southdrain-gebied", aldus Jawalapersad.

De Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) was eerder al in actie gekomen. "Wij zijn door het commissariaat van Nickerie daarop geattendeerd", zegt Islaw Hasselnook, onderdirecteur Bosbeheer bij SBB. "We zijn toen erop uitgegaan en gestuit op een aantal houtblokken bij Kamp 13, en hebben er beslag op gelegd".

Hasselnook zegt dat deze kwestie al tien maanden geleden buiten proces is afgehandeld, waarbij de ondernemer een fikse boete heeft betaald. "Hij moest toen de houtblokken afvoeren naar zijn eigen terrein. Maar we zien dat hij daarin niet is geslaagd." Hasselnook had toen begrepen dat de ondernemer niet in de gelegenheid was om de houtblokken af te voeren, "omdat zijn machines defect waren." Het is ook de bedoeling dat de man na het verwijderen van de houtblokken, niet meer in die omgeving mag gaan.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen