Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Trump luncht met koningin Elizabeth

Trump luncht met koningin Elizabeth

03/06/2019 19:53

Trump luncht met koningin Elizabeth

 

LONDEN - De Amerikaanse president Donald Trump is maandag met zijn vrouw Melania Trump begonnen aan een driedaags staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk. Zijn komst is omstreden. Naar verwachting gaan dinsdag veel Britten protesteren tegen Trump en zijn beleid.

Zijn vliegtuig landde op het Londense vliegveld Stansted. Daarna ontving koningin Elizabeth II de Amerikaanse president in Buckingham Palace. Trump en zijn echtgenote Melania werden na de landing van de Amerikaanse helikopter in de tuinen van het paleis opgewacht door prins Charles en zijn vrouw Camilla voor een plechtige ontvangst met militaire eer.

Daar verwelkomde de vorstin haar Amerikaanse gasten hartelijk en Trump sprak ook even met leden van de erewacht. Trump en zijn vrouw brengen na de lunch een bezoek aan het centrum van Londen. Ze keren deze avond terug naar het paleis voor een staatsbanket.

De president heeft dinsdag een gesprek met de Britse premier Theresa May. Het is het tweede bezoek van Trump aan het Verenigd Koninkrijk, maar dit is het eerste officiële staatsbezoek. Tijdens zijn bezoek in 2018 gingen tienduizenden boze Britten de straat op om te demonstreren tegen Trump en zijn beleid. Er vloog toen een grote opblaasbaby in de vorm van Trump boven Londen. NU.nl/Reuters/ANP

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina