Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Jeugdambassadeurs betreuren situatie scholen

Jeugdambassadeurs betreuren situatie scholen

02/06/2019 16:34

Jeugdambassadeurs betreuren situatie scholen

 

PARAMARIBO - De UN SDG Jeugdambassadeurs, Sivern Hammen en Chermain Pansa, en hun korps betreuren de verontrustende gebeurtenissen die zich onlangs hebben voltrokken op de scholen te Latour, Ramgoelamweg en omgeving, meldt het NII zondag.

Gelet op het vierde UN-SDG-doel, kwaliteitseducatie, is het belangrijk dat de jeugdvertegenwoordigers het doel van duurzaam onderwijs onderstrepen. "De kwaliteit en duurzaamheid van ons onderwijsproces moet gegarandeerd zijn en moet te allen tijde geschieden in een veilige omgeving", vinden zij volgens het NII.

De jeugdambassadeurs wijzen erop dat de jeugd centraal staat en dat de veiligheid op alle scholen in het land moet worden gewaarborgd. Zij pleiten voor professionele hulpverlening en bijstand aan de leerkrachten en leerlingen die getraumatiseerd zijn door de gebeurtenissen.

"Wij juichen het toe dat regering terstond maatregelen getroffen heeft, waarbij de minister van Justitie en Politie, de heer Stuart Getrouw, en de directeur van het ministerie van Onderwijs Wetenschap en cultuur, mevrouw Natasia Bennanon, zijn uitgekomen. Ook zal het nationaal leger worden ingezet voor de bewaking op de scholen", zegt één van de jeugdambassadeurs tegen het NII.

"Wij spreken de leerkrachten die dagelijks hun krachten geven op de verschillende scholen moed in om door te gaan met het goede werk dat zij dagelijks verzetten. De jongeren die getuige of zelfs ook slachtoffer zijn geweest van dit voorval roepen wij op om niet op te geven. Wij als jongeren zijn de toekomst van het land, laten wij ervoor zorgdragen dat wij elkaar de hand toereiken om samen dit schooljaar succesvol af te ronden. Wij zijn sterke jongeren van dit land en zullen als nooit tevoren hard moeten werken aan de ontwikkeling van ons geliefd land Suriname!".

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina