Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Dansschool Namita naar St Vincent

Dansschool Namita naar St Vincent

02/06/2019 06:15 - Sabitrie Gangapersad

Namita Ajodhia en ambassadeur Mahender Singh Kanyal van India met de elf danseressen.

Namita Ajodhia en ambassadeur Mahender Singh Kanyal van India met de elf danseressen. Foto: Dharmesh Bhaggoe  

PARAMARIBO - Leerlingen van Namita Nritya Vidhya Bhavan geven zondag in Saint Vincent en de Grenadines (St Vincent) een sprankelende show weg in verband met 158 jaar herdenking Hindostaanse immigratie in de eilandstaat. De groep is uitgenodigd door de Indiase ambassade in Suriname en de Indian Heritage Fund in St Vincent.

De elf dansers reisden zaterdag, vergezeld door dertien familieleden, af naar het land. "Ik ben erg verrast door de positieve reacties van de leerlingen en hun ouders om deel te zijn van de viering. Wij hebben de afgelopen weken erg hard gewerkt om een mooie show in elkaar te zetten", vertelt danslerares Namita Ajodhia.

"Het grootste deel van de dansitems komt uit drie vorige producties van de school en bestaat uit Bharata Natyam, semi-klassiek, fusion en Bollywood. Ons deel duurt ruim vijftig minuten. Enkele groepsleden zullen ook een rol vervullen tijdens de nabootsing van de aankomst van de eerste boot met immigranten op St Vincent."

Namita Nritya Bhavan bestond op 18 mei 18 jaar en telt op dit moment 94 leerlingen. De reis is een bijzonder moment en een bekroning voor de school. De kosten voor de trip worden gedekt door de Indiase ambassade, Indian Heritage Fund St Vincent, de dansschool en de leerlingen zelf.

Onder leiding van Ajodhia heeft de school tientallen opvoeringen nationaal en internationaal verzorgd. Haar eerstvolgende show in Suriname is in augustus dit jaar in Theater Thalia. Tijdens dit dansspektakel, met 'Diya' als thema, worden de verschillende betekenissen van vuur en licht binnen de Indiase cultuur in de schijnwerpers geplaatst.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen