Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Visumaanvraag VS: info sociale media verplicht

Bij aanvraag visum VS info sociale media-accounts verplicht.

02/06/2019 17:57

Bij aanvraag visum VS info sociale media-accounts verplicht.

Foto: Getty Images  

WASHINGTON - Wie een visum voor de VS wil aanvragen, zal binnenkort ook naar zijn of haar sociale media-accounts, telefoonnummers en e-mailadressen gevraagd worden. Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zondag bevestigd.

"Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft zijn aanvraagformulieren voor migranten en niet-migrantenvisa aangepast, om van de meeste aanvragers bijkomende informatie te verkrijgen, zoals social media-identificatie", klinkt het. De maatregelen werden al in 2017 aangekondigd.

De extra informatie moet ertoe bijdragen de aanvrager te identificeren. Daarmee moet nog beter gegarandeerd worden dat legitieme reizigers het land binnen kunnen en de nationale veiligheid gevrijwaard wordt.

Tot dusver moesten enkel aanvragers die in door terreurorganisaties gecontroleerde landen verbleven hun accounts op sociale media en e-mailaccounts aangeven. Nu zal dat gelden voor alle 15 miljoen mensen die jaarlijks een visum aanvragen. Hln.be

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina