Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Verkrachter zorgde voor onrust op scholen Latour

Verkrachter zorgde voor onrust op scholen Latour

31/05/2019 06:17 - Cheflin Paulus

‘Verkrachter’ zorgde voor onrust op scholen Latour

 

PARAMARIBO - Glenn H. heeft de afgelopen dagen voor heel wat verontrusting gezorgd op Latour. De 23-jarige man is woensdag aangehouden door de politie in verband met de verkrachtingszaak van een 16-jarige scholier, eerder deze week. Hij wordt ook verdacht van diefstal door middel van geweldpleging op twee scholen in het ressort. Dit bevestigt politiewoordvoerder Humprey Naarden tegenover de krant. “Men sprak over een bende maar het is dezelfde persoon.”

Glenn H. is in Commewijne aangehouden. De mobiele telefoons die hij had buitgemaakt bij een beroving op de HPG Latourschool aan de Sapakarastraat, zijn teruggevonden. De spullen zijn inmiddels afgegeven aan de eigenaren. De telefoons werden door de 25-jarige Jamal M. gekocht. Hij is na aanwijzingen van de dader opgespoord en aangehouden. Jamal is aangehouden voor heling. Hij is na verhoor heengezonden.

Volgens Naarden is de dader na de verkrachting naar VOJ Hockeyschool gegaan. Zijn prooi was vroeg in de buurt van haar school afgezet. Terwijl zij naar school liep, kwam zij Glenn tegen. Hij bracht haar onder bedreiging met het vuistvuurwapen een erf op waar hij haar verkrachtte. Glenn H. heeft bekend dat hij de verkrachting heeft gepleegd en dat hij ook de leerkrachten heeft beroofd van hun zaktelefoons.

Opmerkelijk is dat dat Glenn H. gebruik maakte van een speelgoedwapen. Hoewel het wapen niet echt is, zegt Naarden dat er een deuk in het veiligheidsgevoel van de buurtbewoners, leerlingen en leerkrachten blijft. "De mensen zijn geen wapenkenners en zullen zeker zijn geschrokken toen hij op hen afkwam. Zijn handelingen hebben ervoor gezorgd dat het veiligheidsgevoel is geschaad."

De verschillende scholen op Latour waren door inbraken en berovingen twee dagen gesloten. De leerkrachten protesteerden en voelden zich niet meer veilig. Woensdag werd door het ministerie van Onderwijs bekendgemaakt dat er beveiliging op de scholen zou komen. Echter, naar de krant verneemt bleven de deuren van enkele scholen gisteren ook gesloten.

Naarden zegt dat de politie met extra surveillances wil voorkomen dat er opnieuw onregelmatigheden optreden. Hij waarschuwt dat niet alleen in het ressort Latour bewoners op hun hoede moeten zijn. "Het is niet alleen voor Latour bestemd, maar overal waar je gaat moet je alert zijn. Alertheid is altijd goed. Criminelen hebben heel wat manieren om mensen uit te lokken."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina