Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • COMMENTAAR: Veiligheid op scholen

COMMENTAAR: Veiligheid op scholen

31/05/2019 12:00

COMMENTAAR: Veiligheid op scholen

 

CRIMINELEN LIJKEN NIETS en niemand meer te ontzien. Leerlingen en leerkrachten in Latour zijn de afgelopen dagen slachtoffer geworden van overvallers, waardoor de noodzaak is ontstaan om gewapende beveiligingsmedewerkers in te huren. Het is natuurlijk van de gekke dat dit moet gebeuren op plekken waar kinderen veilig dienen te zijn. Hoe veel dieper kunnen we als samenleving nog zinken?

Wat gewetenloze criminelen bezielt om met wapens in de hand scholen tot doelwit te maken, is een vraag die alleen zij kunnen beantwoorden. Bij onderwijsinstellingen valt weinig te halen. Deze moeten in de huidige tijd meer dan ooit roeien met de riemen die ze hebben en hebben absoluut geen goedgevulde kluis. Is het de criminelen te doen om wat mobiele telefoons van leerkrachten en leerlingen? Of die zuurverdiende paar centen van ouders die ze een kind hebben meegegeven om in de pauze een broodje te kunnen kopen? Dan ben je toch echt niet goed bij je hoofd en verdien je de zwaarst mogelijke straf.

Leerlingen, ouders en leerkrachten van scholen in Latour zijn de situatie beu en trokken woensdag naar het ministerie van Onderwijs en vrijdag naar De Nationale Assemblee (DNA). De beveiliging is inmiddels toegezegd, afgewacht moet worden of dat afdoende is en het veiligheidsgevoel daardoor terugkeert. De onveilige situatie kwam gisteren ook aan de orde tijdens de DNA-vergadering. Helaas ontaardde die weer eens in een schaamteloze vertoning, die kenmerkend is voor het huidige niveau van politici. Zelfs in een urgente kwestie als deze vonden oppositie en coalitie het nodig om het vooral niet met elkaar eens te zijn.

Volgens minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie zijn er minder overvallen geweest dan in de media zijn gemeld en door de oppositie wordt beweerd; er zou slechts één geval zijn van een gewapende rover die twee leerkrachten heeft beroofd en een ander geval waarbij een zwerver in de buurt van een school zou zijn gesignaleerd. Volgens oppositieleden Asiskumar Gajadien (VHP) en Edward Belfort (Abop) zijn er minstens drie overvallen geweest en is één persoon verkracht, terwijl zeven scholen inmiddels zouden zijn gesloten.

Wie er ook gelijk heeft, politici snappen kennelijk niet dat terwijl zij kibbelen en met een welles-nietesspelletje bezig zijn, de bewoners van een wijk waar criminelen huishouden slechts antwoord op één vraag willen hebben: wat gaat men doen om onze veiligheid te waarborgen? Een antwoord daarop hoeven ze niet te verwachten van politici die vooral hun eigen belang dienen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina