Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Oliemaatschappijen investeren in gemeenschap

Oliemaatschappijen investeren in gemeenschap

28/05/2019 22:36 - Aidy Pinas-Agodeba

Het boorplatform West Castor bij Marai, de plek waar Staatsolie begonnen is met de proefboringen in zee.

Het boorplatform West Castor bij Marai, de plek waar Staatsolie begonnen is met de proefboringen in zee. Foto: Staatsolie  

PARAMARIBO - Van 2004 tot juni 2018 hebben Staatsolie en diens internationale contractors ruim 5.6 miljoen US dollar geïnvesteerd in de gemeenschap. Van die investering ging 39 procent naar de gezondheidszorg en 27 procent naar de onderwijssector. De contractors zijn Tullow Oil, Petrnonas, Kosmos Energy, Statoil, Chevron, Nobel Energy, ExonMobile, Cepsa, Apache en Hess.

De petroleum contracts-manager van Staatsolie, Marny Daal-Vogelland, onderstreepte dinsdag tijdens een ceremoniële overhandiging van equipment aan het Academisch Ziekenhuis Paramaribo het belang van teruggeven aan de gemeenschap. Ze ging in haar toespraak kort in op hoe zaken tussen de oliemaatschappij en het AZP lopen.

Dit ziekenhuis heeft in de voorbije jaren een aantal donaties gehad van de oliemaatschappij. Teruggeven aan de gemeenschap is deel van het beleid van de maatschappijen, er zal daarom in de komende jaren nog meer geïnvesteerd worden. Een bedrag van 800.000 US dollar zou tot juli 2019 aan de kant worden gezet voor gemeenschapsprojecten.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina