Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Ik voelde mij in de rug gestoken’

‘Ik voelde mij in de rug gestoken’

28/05/2019 08:12 - Cheflin Paulus

Het Sint Vincentius Ziekenhuis Paramaribo.

Het Sint Vincentius Ziekenhuis Paramaribo. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Nadat bondsvoorzitter Roy Haverkamp in maart bij het Sint Vincentius Ziekenhuis (RKZ) is opgestapt, vertrekt ook ondervoorzitter Jetty Melcherts. Zij bevestigt dit tegenover de krant. Melcherts heeft geen spijt van haar besluit. Haar veiligheidsgevoel kwam in het gedrang na de laatste prikacties binnen het ziekenhuis. Dat was de druppel die de emmer deed overlopen. Ook zou zij zwaar zijn tegengewerkt binnen het bondsbestuur. “Ze hebben hun rug naar mij gekeerd.”

Haverkamp wil geen uitspraken doen over het vertrek van Melcherts. "De bondsleden bekijken het maar. Ik heb geprobeerd om met ze te praten maar ze willen niet meewerken. Ik ben al meer dan twee maanden niet meer daar als voorzitter", zegt Haverkamp op vragen van dWT. Naar de krant verneemt is er intussen intern een vervanger gekozen die als bondsvoorzitter fungeert.

Melcherts noemt het volstrekt onacceptabel dat een mede-bestuurslid haar auto blokkeerde. "Mijn veiligheid is belangrijk. Ik ben geen assembleelid of minister die met een veiligheidsman rondloopt. Als mensen zo beginnen te handelen, komt mijn veiligheid in gedrang. En dat kan niet." Ze vervolgt aangeslagen: "Als iemand mijn ruiten kapotslaat of iets met mij doet, zit ik alleen met de problemen. Dit ga ik niet accepteren. Die mensen wilden niet overleggen bij de laatste staking."

"Wij hadden het personeel voorgehouden dat hun geld gestort wordt. Zij gingen over tot staken terwijl zaken anders konden worden opgelost. Ik ga u zeggen, zelfs mijn familie is blij dat ik uit het bondsbestuur ben gestapt. Ik heb ze bij mijn vertrek gezegd dat ik ze dankbaar ben dat ze mij onheus hebben behandeld, zo heb ik mijn besluit kunnen nemen."

De geruchten binnen de bond over het omkopen van het bestuur door de ziekenhuisdirectie, noemt Melcherts 'gebakken lucht'. De beschuldigingen zouden een opgezet plan zijn. "Ik heb mijn werk naar eer en geweten gedaan. Ik denk dat zij opzettelijk bezig zijn geweest. Ik heb een hele mooie samenwerking gehad met de directie en mij ingezet. Daar ben ik blij om."

Gesprekken tussen ministers of directie en het personeel werden opgenomen en belandden buiten de organisatie. Melcherts kan zich nog steeds niet voorstellen dat het er zo erg aan toe ging. "Het mag niet zo zijn dat gesprekken met de minister opgenomen worden. Met wie heb je dan eigenlijk te doen? Ik voelde mij in mijn rug gestoken."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina