Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Staatsolie tekent contract voor Nickerieblok

Staatsolie tekent contract voor Nickerieblok

26/05/2019 06:13 - Van onze redactie

Staatsolie tekent contract voor Nickerieblok

 

PARAMARIBO - Staatsolie heeft een productiedelingscontract voor het Nickerieblok getekend met het Trinidadiaanse bedrijf Decker Petroleum Marketing. De buitenlandse maatschappij zal alvast exploratieactiviteiten verrichten in deze concessie. De duur van het contract is 37 jaren, waarvan de exploratieperiode zeven jaren is, meldt Staatsolie.

Directeur Rudolf Elias tekende voor Staatsolie en voor Decker tekende zijn Trinidadiaanse collega Mahase Ragoonath. Het blok was aan olie- en gasbedrijven aangeboden tijdens de Open door invitation, die liep van 15 september 2017 tot 15 september 2018. Belangstellende bedrijven konden in deze periode een bod uitbrengen op de blokken Weg naar Zee, Nickerie, Commewijne en Coronie. De onderhandelingen van Weg naar Zee zijn nog gaande, terwijl het Commewijne- en Coronieblok nog open staan.

Decker zal op eigen risico en voor eigen rekening, p e t r o l e u m a c t i v i t e i t e n ontwikkelen in het Nickerieblok. Bij een commerciële vondst zal de Staat haar aandeel bestaan uit afdrachten uit inkomstenbelasting en winst. Staatsolie heeft, indien besloten wordt tot ontwikkeling over te gaan, de optie om vanaf de ontwikkelingsfase voor maximaal 50 procent in het Nickerieblok te participeren. Verder is opgenomen in het contract dat er geen verplichtingen voor Staatsolie zijn indien de exploratieactiviteiten niet leiden tot een commerciële vondst. Decker is gevestigd in Trinidad en reeds geruime tijd klant van Staatsolie.

De focus van het bedrijf is voornamelijk het verwerken van bitumen, asfalt en asfaltproducten, maar de laatste jaren wordt ook interesse getoond in exploratie en productie van olie en gas op land. Staatsolie richt zich nu op activiteiten in het nearshore- en offshore-gebied en verricht daarom de exploratieboringen in Nickerie niet zelfstandig. Decker wordt door ondertekening van dit contract, operator van het Nickerieblok. Het bedrijf is verantwoordelijk voor de operationele werkzaamheden alsook het garanderen van de veiligheid van de medewerkers en bescherming van het milieu, aldus Staatsolie.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina