Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Scholengemeenschap Kwatta wint Math Battle

Scholengemeenschap Kwatta wint Math Battle

26/05/2019 19:52 - Van onze redactie

De Math Battle is een wiskundewedstrijd waaraan leerlingen van het vwo kunnen meedoen.

De Math Battle is een wiskundewedstrijd waaraan leerlingen van het vwo kunnen meedoen. Foto: SVWR  

PARAMARIBO - Scholengemeenschap Kwatta heeft zaterdag met 420 punten de tweede Math Battle 2019 gewonnen, meldt de Surinaamse Vereniging van Wiskunde- en Rekenleraren (SVWR) in een persbericht. Op de tweede plaats eindigde het Arthur A. Hoogendoorn Atheneum (AAHA) met 380 punten. De derde prijs ging naar het Miranda Lyceum.

De Math Battle is een wiskundewedstrijd waaraan leerlingen van het vwo kunnen meedoen. De inschrijving vindt via de school plaats en elke school kan met een of twee groepen van vier leerlingen meedoen. De wedstrijd begint zodra aan alle deelnemende groepen de eerste opgave is verstrekt. Als zij deze opgave goed hebben, krijgen zij de volgende opgave en dit gaat zo door totdat er een klokuur voorbij is.

Bij elke opgave is er een score van twintig of dertig punten te behalen. De groep met de hoogste score uit een totaal van vijfhonderd is de winnaar. De Math Batlle, georganiseerd door de SVWR, is dit jaar voor de tweede keer gehouden. Het geheel vond evenals vorig jaar plaats op de campus van de Anton de Kom Universiteit Suriname. Tullow Oil was de hoofdsponsor.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen