Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Politie ontvangt eerste zestien voertuigen

Politie ontvangt eerste zestien voertuigen

25/05/2019 17:53 - Van onze redactie

De nieuwe politievoertuigen die door tussenkomst van Rudisa Motors zijn aangeschaft.

De nieuwe politievoertuigen die door tussenkomst van Rudisa Motors zijn aangeschaft. Foto: NII  

PARAMARIBO - Justitieminister Stuart getrouw heeft vrijdag de eerste zestien nieuwe voertuigen overgedragen aan waarnemend korpschef Roberto Prade. In totaal zal het politiekorps 77 SsangYong Korando-pick-ups ontvangen die zijn aangeschaft bij Rudisa Motors. Getrouw beloofde bij de overhandiging dat het gebrek aan rollend materieel binnenkort tot het verleden behoort.

"Het is de eerste stap om alles in het werk te stellen om het veiligheidsgevoel terug te brengen binnen de samenleving", laat de bewindsman optekenen door het Nationaal Informatie Instituut. De minister drukte de diensthoofden en de regiocommandanten op het hart om zorgvuldig om te gaan met de voertuigen. Hij hoopt dat de wagens politieambtenaren zullen motiveren hun werk beter te verrichten.

De voertuigen worden binnenkort voorzien van een GPS-systeem, dat de mogelijkheid zal bieden voor rapportages over onder andere hardrijden en de plaats waar het voertuig zich op dat moment bevindt. De voertuigen worden verdeeld onder de regio's Paramaribo en Oost en het Regio Bijstandsteam. Ook de andere regio's krijgen spoedig nieuwe voertuigen, aldus het NII.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen