Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Ex-Brexit-minister ook kandidaat voor opvolgen May

Ex-Brexit-minister ook kandidaat voor opvolgen May

25/05/2019 22:21

De voormalige Brexit-minister Dominic Raab.

De voormalige Brexit-minister Dominic Raab. Foto: AFP  

LONDEN - De voormalige Brexit-minister Dominic Raab heeft zich zaterdag officieel kandidaat gesteld om Theresa May op te volgen als Britse premier. Zij kondigde vrijdag haar vertrek aan.

Raab zal het onder andere opnemen tegen topfavoriet Boris Johnson (54), oud-minister van Buitenlandse Zaken. Hij kondigde eerder al zijn kandidatuur aan. Naast deze twee zwaargewichten heeft ook het prominente partijlid Andrea Leadsom zich zaterdag kandidaat gesteld. Naar verwachting zullen zich nog zeker een stuk of tien andere kandidaten melden.

De vervanger van May, die partijleider wordt van de Conservatieven, zal automatisch de rol van premier toegedeeld krijgen aangezien May vroegtijdig vertrekt. Er worden dus geen nieuwe verkiezingen gehouden. Omdat zich meer dan drie kandidaten hebben gemeld, wordt een serie stemmingen gehouden onder de Conservatieve parlementsleden. Na afloop van elk van deze stemmingen verdwijnt de kandidaat met het laagste aantal stemmen van de lijst tot er twee overblijven. NU.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen