Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Eduwaiti op Amersfoort Jazz Festival

Eduwaiti op Amersfoort Jazz Festival

24/05/2019 18:29 - Shanavon Arsomedjo

Eduwaiti op Amersfoort Jazz Festival

 

PARAMARIBO - Jason ‘Eduwaiti’ Eduards heeft de eer om Suriname dit jaar te vertegenwoordigen op het Amersfoort Jazz Festival. Het jaarlijks terugkerend evenement wordt deze keer gehouden van 23 tot en met 26 mei 2019. Bij dit festival wordt aan laureaten over de hele wereld een podium geboden met de bedoeling dat zij ten minste één internationaal optreden op hun CV hebben.

Vrijdag is zijn eerste optreden. Het repertoire van Eduwaiti, waarmee hij voor ongeveer een uur op de planken staat, bestaat uit Jazz met Saamaka invloeden. Dat presenteert hij met de Nederlandse band Del Montes, die hem tijdens zijn beide optredens zal begeleiden. "Dit is the next level in mijn carrière", reageert de bassist enthousiast. Hij vindt het bijzonder en is er ontzettend trots op dat hij niet in het buitenland hoeft te wonen om zo een hoogtepunt te mogen bereiken. De artiest is echter wel van mening dat hij zijn plafond in zijn geboorteland al heeft bereikt.

Om dat te overbruggen gebruikt hij Suriname als basis om te opereren op de Internationale Jazzmarkt. Als internationale artiest zijn er voorwaarden om op het Amersfoort podium te staan. Zo moet de artiest een award hebben gekregen voor zijn prestaties binnen de jazzwereld in zijn land. Daarnaast moet hij worden voorgedragen door een jazzfestival in zijn land. Eduwaiti voldoet aan beide voorwaarden. Hij werd voorgedragen door de stichting Suriname Jazz Festival (SJF).

Eduwaiti heeft jarenlang het Suriname Jazz Festival ondersteund. Hij heeft vaker gezorgd voor de muzikale begeleiding van verschillende internationale artiesten die er optraden. Doordat de organisatie zijn groei door de jaren heen van dichtbij heeft meegemaakt, is deze ook van mening dat de artiest er klaar voor is is om op een internationaal podium te staan.

Vorig jaar werd Eduwaiti zelfs als een van de hoofdacts geplaatst op het programma. Daar zag SJF-voorzitter Jan van Charante hoe goed hij is geworden. "Die moet weg", waren nog de letterlijke woorden van de SJF- voorzitter. "Hij heeft het niveau bereikt waarmee hij voldoet aan internationale standaarden. Ik vind het geweldig dat Jason is voorgedragen.

Het is iets dat meer organisaties zouden moeten doen, want we zorgen er elk jaar voor dat er artiesten naar Suriname komen, maar er moet ook een focus zijn om onze eigen artiesten naar het buitenland te sturen zodat ook zij op internationale podia komen te staan." Het is de bedoeling dat Eduwaiti terugkomt als main act op het volgende Suriname Jazz Festival. Maar eerst treedt hij zondag weer op in Theater De Lieve Vrouw.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina