Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Cotino wil meer geld voor onderwijs in binnenland

Cotino wil meer geld voor onderwijs in binnenland

24/05/2019 21:02 - Ivan Cairo

Cotino wil meer geld voor onderwijs in binnenland

Waarnemend NDP-fractieleider Rossellie Cotino pleit in het parlement voor meer geld voor het onderwijs in het binnenland. Foto: dWT  

PARAMARIBO - NDP-fractielid Rossellie Cotino heeft vrijdag tijdens de begrotingsbehandeling voorgesteld om extra geld te reserveren voor het onderwijs in het binnenland. Zij merkte op dat constant klagen over de onderwijsproblemen in het achterland geen zoden aan de dijk legt. Er dienen concrete maatregelen getroffen te worden. Ze wees op de post Algemene Voorzieningen op de begroting van Financiën waarvoor SRD 750 miljoen is opgebracht.

Cotino stelde voor om van die post SRD 25 miljoen weg te halen en te reserveren voor onderwijsvoorzieningen in het binnenland. Ze kreeg daarin ondersteuning van fractiegenoten Wendell Asadang en Erwin Linga. Er dient volgens Cotino eindelijk een begin te worden gemaakt om onderwijs in het achterland "serieus aan te pakken". De NDP'er voerde ook aan dat al twee begrotingen na elkaar er geen geld op de begroting is voor nascholing en professionaliseren van leerkrachten.

Er moet weer geld hiervoor op de begroting, vindt Cotino, omdat training en professionalisering van onderwijsgevenden belangrijk is en zelfs de minister van Onderwijs daarop hamert. Ze begrijpt daarom niet dat deze middelen niet meer worden opgebracht. Cotino wees ook op excessen binnen het particulier transport van schoolkinderen. Er zijn volgens haar vervoerders die de busjes met kinderen volproppen met alle risico's van dien.

Ze pleitte voor regulering van het transport van schoolkinderen. Hopelijk zullen we niet pas actie ondernemen wanneer het noodlot ons treft", zei Cotino. Ze wees ook op misstanden waarbij scholieren in het binnenland zonder reddingsvesten om worden vervoerd in boten. Het assembleelid wilde weten hoe de controle in het binnenland plaatsvindt en hoe de overheid nagaat of de transporteurs wel over reddingsvesten beschikken.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina